ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΥΛΩΝ

Παρέμβαση του συλλόγου Αρχιτεκτόνων: Χάθηκε η αίσθηση!

Κόντρες με αφορμή τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε στην έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και του ΤΕΙ Θεσσαλίας με τίτλο “Διερεύνηση Λειτουργίας Διαμόρφωσης και Διαχείρισης Σχολικών Αυλών” καταγράφηκαν το απόγευμα της Πέμπτης

στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, ενώ με παρέμβασή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων κ. Παπαδημητρίου ζήτησε την καταψήφιση της πρότασης.

«Το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τη διαμόρφωση των σχολικών αυλών είναι πολύ μεγάλο και υπήρξε συζήτηση με το ΤΕΕ και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων για μια προγραμματική σύμβαση προκειμένου να εκπονηθούν μελέτες», τόνισε ο δημαρχεύων Γ. Σούλτης, κάνοντας αναφορά και στη γραφειοκρατία που καθυστερεί το θέμα για τρία περίπου χρόνια, υπεραμυνόμενος της πρότασης και στηρίζοντας τη δυναμική του ΤΕΙ.

Η τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου των αρχιτεκτόνων, με τον κ. Παπαδημητρίου παίρνοντας το λόγο να περιγράφει «αυλές που έχουν μετατραπεί σε φυλακές και χρειάζονται παρέμβαση», προσθέτοντας ωστόσο πως «χάθηκε η αίσθηση του τι κάνει ποιος» και υπογραμμίζοντας πως το ΤΕΙ δεν μπορεί να αναλάβει το έργο.

«Σας καλώ ως παρατάξεις να καταψηφίσετε την πρόταση», κατέληξε ο κ. Παπαδημητρίου, ενώ Ρ. Καραλαριώτου και Έκτορας Νασιώκας ζήτησαν την απόσυρση του θέματος, κάτι που τελικά έγινε με το προεδρείο να δέχεται την αναβολή της συζήτησης.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Α. Μπατζανούλη που εξέφρασε την ανησυχία πως μέσα από το θέμα «υποκρύπτεται κόντρα του δήμου με το σύλλογο αρχιτεκτόνων», όπως και η παρέμβαση του επικεφαλής της ΛΑΣΥ Π. Κρίκη, ο οποίος υπογράμμισε πως το όλο ζήτημα έπρεπε να απασχολεί τον κεντρικό σχεδιασμό και όχι να λειτουργεί εις βάρος των προϋπολογισμών των δήμων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ