ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ

Είναι ήδη γνωστό πως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας έχει «προκριθεί» από τους αξιωματούχους των ΗΠΑ ενταγμένο στον σχεδιασμό τους στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Η νέα επίσκεψη δυστυχώς επιβεβαιώνει αυτόν τον αντιλαϊκό σχεδιασμό. 

Καταγγέλλουμε στο λαό της πόλης μας και της περιοχής μας τη συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προωθεί την παραχώρηση του στρατιωτικού αεροδρομίου 110 Π.Μ. της Λάρισας για νέα βάση των ΗΠΑ, προκειμένου να εγκατασταθούν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας τους, πέραν των drones που ήδη έχουν εγκατασταθεί και προκαλούν τον τρόμο πετώντας πάνω από τα σπίτια μας.

Πρόκειται για ενέργεια όπως εξάλλου συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, η οποία θα υπηρετεί τα δολοφονικά σχέδια, στο Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, ειδικά σήμερα που εντείνεται η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων, των δρόμων μεταφορά τους και των αγορών.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει το ρόλο σημαιοφόρου στην περιοχή μας, όχι μόνο προώθησης των αμερικάνικων συμφερόντων , αλλά και λειτουργώντας ως πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, αφού όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τις υπάρχουσες βάσεις στην Ελλάδα αλλά γεμίζει τη χώρα μας με αμερικανονατοϊκές βάσεις όπως στη Λάρισα, μετατρέποντάς την σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και επιθετικότητας, εμπλέκοντας το λαό μας σε πολεμικές επεμβάσεις για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

΄Ετσι ταυτόχρονα με τη συνέχιση της αντεργατικής- αντιλαϊκής πολιτικής και τη διατήρηση όλων των νόμων των μνημονίων που τσακίζουν την πλειοψηφία του λαού μας, η περίφημη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας», που προπαγανδίζει με περίσσειο θράσος η κυβέρνηση συμμετέχοντας ενεργά στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, με τις επεμβάσεις στη Συρία, στα Βαλκάνια, και άλλους λαούς στηρίζοντας ενεργά την ένταση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αλλά και τις στρατιωτικές συμμαχίες με Αίγυπτο και Ισραήλ, όλα αυτά αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της εξυπηρέτησης δηλαδή των στόχων του κεφαλαίου, της αστικής τάξης της χώρας μας, των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Μετατρέπει έτσι την πόλη μας τη χώρα μας, σε πολεμικό ορμητήριο που σε περίπτωση εμπλοκής, θα δεχθούν πλήγματα, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας.

Καλούμε σε επαγρύπνηση, ετοιμότητα και αγωνιστική αντίδραση τους εργαζόμενους, το λαό της πόλης μας, να μη δεχθούν να γίνει η Λάρισα αλλά και η χώρα μας πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ