ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο κλασικού και σύγχρονου χορού που διοργάνωσε η Σκηνή Χορού και Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, την Ανώτερη Σχολή Χορού και τη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου από τις 28 Αυγούστου έως και 8 Σεπτεμβρίου,

στο Μύλο του Παππά, με διδάσκοντες διακεκριμένους καθηγητές.

Νέοι ταξίδεψαν απ’ όλη την Ελλάδα στη Λάρισα και συναντήθηκαν με νεαρούς και μεγαλύτερους Λαρισαίους, με κοινό στόχο την εμβάθυνση στη  γνώση,  την ενεργή συμμετοχή στην καλλιτεχνική δημιουργία, την αλληλεπίδραση με δασκάλους και φίλους που διακατέχονται από το ίδιο πάθος: το πάθος για χορό.

Δίδαξαν και μεταλαμπάδευσαν τη γνώση τους, την πείρα τους, την πίστη τους και την αγάπη τους για το χορό οι: Gesh Mihov, Αντόνιο Ουζούνωφ,  Μαρία Μπούμπουλη, Νατάσσα Μπρουζιώτη, Δανάη Χριστακάκου, Κατερίνα Μπούτου.

Διδάχθηκε μια ευρεία «χορευτική ύλη», με  διαφορετική αισθητική και τεχνική προσέγγιση, αλλά με  κοινό παρανομαστή την ποιότητα : κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, ρεπερτόριο, χορογραφικά workshops.

Η μεγάλη επιτυχία του σεμιναρίου συνίσταται στο ότι πολλά από τα παιδιά και τους νέους που συμμετείχαν, δήλωσαν ότι θέλουν να ασχοληθούν πιο εντατικά  και με μεγαλύτερη συνέπεια και στόχευση με την τέχνη του χορού, παρά τις θυσίες που αυτή απαιτεί.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν παιδιά άνω των 10 ετών,  έφηβοι, νέοι, ενήλικες, υποψήφιοι και σπουδαστές των επαγγελματικών σχολών χορού,  χορευτές και δάσκαλοι χορού.

Φωτο: Γιάννης Χατζηαντωνίου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ