ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΩΝ

Ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης Αστ. Ροντούλης

Μετά το πέρας των μαθημάτων κάθε σχολικής περιόδου, οι δημοτικές αρχές έχουν μπροστά τους ένα ολόκληρο καλοκαίρι, για να ανανεώσουν τις σχολικές τους υποδομές, έτσι ώστε με την έναρξη των μαθημάτων, τον Σεπτέμβριο, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί  να εργάζονται σε ένα καλύτερο και υγιέστερο σχολικό περιβάλλον,

το οποίο θα λειτουργεί υποβοηθητικά και όχι ανασταλτικά στη μαθησιακή προσπάθεια που καταβάλλουν.

Δυστυχώς , όμως , οι απλές και αυτονόητες αυτές αλήθειες δεν φαίνεται να είναι οικείες στην πρακτική της δημοτικής αρχής του Τυρνάβου.

Αδιάψευστος μάρτυρας οι εικόνες ντροπής που καταγράφουν με ενάργεια την υφιστάμενη κατάσταση πραγμάτων στο Σχολείο των Πλατανουλίων και οι οποίες περιήλθαν στη “Δράση Πολιτών” από αγανακτισμένους γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να αισθάνονται προσβεβλημένα από την εξοργιστική εγκατάλειψη του Σχολείου τους.

Καλές , λοιπόν , είναι οι λεζάντες και οι φωτογραφίες από τις τελετές των αγιασμών για τους κυρίους επισήμους της δημοτικής αρχής, αλλά τα λόγια θα πρέπει να συνοδεύονται από πράξεις , για να μην οδηγούν στον αυτοεξευτελισμό και σε μια ανούσια φλυαρία.

Στο πλαίσιο αυτό , καλούμε τη δημοτική αρχή να σοβαρευτεί και να διορθώσει τάχιστα τα κακώς κείμενα στο Σχολείο των Πλατανουλίων. Η επικρατούσα κατάσταση είναι απαράδεκτη και προσβάλλει την τοπική κοινωνία. Οι μαθητές των Πλατανουλίων δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ