«ΚΟΚΚΙΝΟΣ» Ο ΠΗΝΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗΣ (ΦΩΤΟ)

Κοσμοπλημμύρα το βράδυ της Παρασκευής στην κοίτη του Πηνειού, όπου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ  100 Χρόνια ΚΚΕ – 50 Χρόνια ΚΝΕ με κεντρικό σύνθημα: «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ… Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος!… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!». 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό από στέλεχος της ΚΝΕ, ενώ στην κεντρική του ομιλία το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος αναφέρθηκε στη ηρωική 100χρονη πάλη του ΚΚΕ, την προσφορά του στη Λάρισα και τη Θεσσαλία, στους αλύγιστους της ταξικής πάλης και τους δολοφονημένους αγωνιστές.

«Η κυβέρνηση έχει ορκιστεί στο κεφάλαιο και ορκίστηκε και στο Ευρωκοινοβούλιο για τη συνέχιση των αντιδραστικών αλλαγών, των αποκαλούμενων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα τηρήσει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις, ενοχοποιεί τα δικαιώματα των εργαζομένων λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει πισωγυρίσματα και έχει το θράσος να πλασάρει το παραμύθι της αποκατάστασης των αδικιών», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρίνος, προσθέτοντας πως «δεν εφησυχάζουμε, δεν αρκούμαστε σ’ αυτά που έχουμε πετύχει στη συσπείρωση και κινητοποίηση εργατικών, λαϊκών δυνάμεων στην πάλη ενάντια στο κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σήμερα».

Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν δράσεις για μικρούς και μεγάλους και λαϊκό γλέντι.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ