ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΚΟΡΑΝ ΜΠΡΕΓΚΟΒΙΤΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

H αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο συναυλιακό γεγονός της χρονιάς sτη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή έχει ήδη ξεκινήσει. Την επόμενη Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Λαρισαίων έχει τη χαρά να υποδεχθεί στην πόλη, την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Ο ιδιαίτερα δημοφιλή συνθέτης, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δήμου Λαρισαίων και έτσι την ερχόμενη Κυριακή θα δώσει μια μεγάλη ανοικτή συναυλία με αφορμή την έναρξη του Παζαριού. Η συναυλία θα δοθεί στο χώρο απέναντι από την Σκεπαστή Αγορά της Λάρισας και θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς, μαζί με ένα σύνολο δέκα εγχόρδων και χορωδών, θα δώσει στη Λάρισα μια συναυλία που θα ταξιδέψει το κοινό στις αξεπέραστες κινηματογραφικές του μουσικές. Από τη «Βασίλισσα Μαργκό» μέχρι τις τρεις αξέχαστες συνεργασίες του με τον σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα, «Ο Καιρός των Τσιγγάνων», «Arizona Dream» και «Underground». Πάνω στη σκηνή, ο Μπρέγκοβιτς πλέκει τα πνευστά της τσιγγάνικης μουσικής με κρουστά, και τις βουλγάρικες πολυφωνίες με μια χορωδία από αντρικές φωνές.

Αυτό που κάνει τον συνθέτη τόσο ξεχωριστό είναι η ικανότητα του να αντιλαμβάνεται και να αφομοιώνει απίστευτα διαφορετικές μουσικές κουλτούρες  και να τις ενσωματώνει στη μουσική του. Έτσι, στις συνθέσεις του τα παραδοσιακά τραγούδια από διαφορετικά μέρη (Κορσική, Γεωργία ή Βουλγαρία) μπορεί να συνδυάζονται ακόμη και με στοιχεία της techno μουσικής. Λίγοι μουσικοί έχουν καταφέρει να παντρέψουν ένα τόσο ευρύ φάσμα στυλ και τεχνικών χωρίς να χάσουν την ταυτότητά τους. Μια σύνθεση του Goran Bregović, όμως, είναι τόσο χαρακτηριστική που μπορεί να αναγνωριστεί από τις πρώτες κιόλας νότες.

Για περίπου είκοσι χρόνια, δίνει συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο, σε μια ατέλειωτη περιοδεία που έως σήμερα μετρά πάνω από 1.500 εμφανίσεις.

ΤΟ Δ.Σ. δήμου Λαρισαίων

Εν τω μεταξύ την πραγματοποίηση της συναυλίας ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δ.σ. του δήμου Λαρισαίων στην τελευταία του συνεδρίαση. Στην απόφαση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Το δ.σ. αποφασίζει κατά πλειοψηφία με διαφωνούντα τον Π. Κρίκη της Λαϊκής Συσπείρωσης την

  1. Ανάθεση Δημόσιας Σύμβασης για τη διοργάνωση της συναυλίας έναρξης του Goran Bregovic στον οικονομικό φορέα «ΑΚΑΝΘΟΣ INTERNATIONAL οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων ΜΟΝ. ΕΠΕ…», Διεύθυνση Αθανασίου Διάκου 15, 18863 Πέραμα, ποσού καθαρής αξίας 36.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%.
  2. Την ανάθεση Δημόσιας Σύμβασης για τη διοργάνωση της συναυλίας έναρξης του Marko Markovic στον οικονομικό φορέα «Μοδιώτης Νικόλαος, υπηρεσίες οργάνωσης επιστημονικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, ΔΟΥ Η’ Θεσσαλονίκης, Διεύθυνση Διομήδη 2 Θεσσαλονίκη, ΑΦΜ 032114532, ποσού καθαρής αξίας 5.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ24%.
    Η δαπάνη θα βαρύνει τους κωδικούς Κ.Α.:10.6474.91001 και Κ.Α.: 00.8224.00024 εκ των οποίων 36.000,00 ευρώ αφορούν τη συναυλία έναρξης του Goran Bregovic και υπηρεσίες οργάνωσης παραγωγής, οι οποίες περιλαμβάνουν έξοδα για τη διεθνή και εσωτερική μεταφορά του μουσικού σχήματος, φιλοξενία, φύλαξη καθώς και την επιμέλεια όλων των παραμέτρων προκειμένου να πραγματοποιηθεί άψογα η συναυλία. και οι 5.000,00 ευρώ αφορούν το καλλιτεχνικό σχήμα του Marko Markovic.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ