ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ Η ΛΑΡΙΣΑ

«Με κύρια στόχευση να ταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά και να χαρτογραφήσουμε το μουσικό θέατρο της χώρας αναπτύσσουμε μια καλλιτεχνική δυναμική στη Λάρισα που πλέον αναγνωρίζεται πανελλαδικά μέσα από συνεργασίες με κύρος, όπως αυτή με την Εθνική Λυρική Σκηνή».

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μύλο του Παππά με αφορμή την έναρξη της Συνάντησης Θιάσων της Περιφέρειας που πραγματοποιείται από 13 έως 30 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα υπό την αιγίδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στο πλαίσιο του 5ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών.

Δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από τις πολιτιστικές υποδομές της πόλης τόσο ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αλέξανδρος Ευκλείδης, όσο και εκπρόσωποι καλλιτεχνικών ομάδων από την Άμφισσα και το Ρέθυμνο που φιλοξενούνται στο πλαίσιο του φεστιβάλ στάθηκαν ιδιαίτερα στην προσπάθεια δημιουργίας ενός δικτύου ομάδων μουσικού θεάτρου που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια.

«Κύρια στόχευση ενός νέου θεσμού όπως είναι η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ είναι η ανάπτυξη της σύγχρονης δημιουργίας στο χώρο του μουσικού θεάτρου, ενώ το έργο της Λάρισας είναι πλέον γνωστό πανελλαδικά», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ευκλείδης, ενώ νωρίτερα ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Π. Σάπκας αναφέρθηκε στο κύρος του φεστιβάλ και τη γενικότερη καλλιτεχνική δυναμική που έχει αναπτυχθεί στη Λάρισα.

Το φετινό φεστιβάλ, που ξεκίνησε με εκπαιδευτικά εργαστήρια την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, συνεχίζεται με τη Συνάντηση Θιάσων της Περιφέρειας που οργανώνεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων μουσικού θεάτρου από τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Άμφισσα και τη Λάρισα (Studio Όπερας του Δημοτικού Ωδείου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Φωνές του Νότου Ρέθυμνου, Ωδείο Άμφισσας, ΣΜουΘ).

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Συνάντησης Θιάσων Περιφέρειας 2018 στη Λάρισα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018
10.00 – 20.30 Εκπαιδευτικά εργαστήρια / Μύλος του Παππά – Δημοτικό Ωδείο
18.00 – 22.00 Έκθεση “I sing the city” του Περικλή Λιακάκη / Ισόγειο Μύλου του Παππά

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018
10.00 – 18.00 Εκπαιδευτικά εργαστήρια / Μύλος του Παππά
10.00 – 22.00 Έκθεση “I sing the city” του Περικλή Λιακάκη / Ισόγειο Μύλου του Παππά
19.00 – 20.00 Παράσταση από την ομάδα της Κρήτης / Θέατρο του Μύλου
20.30 – 21.30 Παράσταση από την ομάδα της Θεσσαλονίκης / Θέατρο του Μύλου

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018
16.00 – 18.00 Εκπαιδευτικά εργαστήρια / Μύλος του Παππά
18.00 – 22.00 Έκθεση “I sing the city” του Περικλή Λιακάκη / Ισόγειο Μύλου του Παππά
19.00 – 20.00 Παράσταση από την ομάδα της Άμφισσας / Θέατρο του Μύλου
20.30 – 21.30 Παράσταση από την ομάδα της Λάρισας / Θέατρο του Μύλου

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ