ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΒΕΡΤΙΓΚΟ…

«Το 2014 όταν η ΕΕ αποφάσισε τις κυρώσεις στη Ρωσία μέσω της επιβολής εμπάργκο, η Κυβέρνηση Σαμαρά είχε διεκδικήσει και εξασφαλίσει αποζημιώσεις για τους αγρότες, που ανέρχονταν στα 220 ευρώ το στρέμμα.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά και με το εμπάργκο να συνεχίζεται, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, δεν διεκδίκησε ποτέ με σοβαρότητα αντίστοιχες αποζημιώσεις.

Τρία χρόνια τώρα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά.

Η φορολογία έχει αυξηθεί, η προκαταβολή φόρου έφτασε στο 100%, οι ασφαλιστικές εισφορές αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού, επιβλήθηκε ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί, οι ‘‘ελληνοποιήσεις’’ κρέατος είναι ανεξέλεγκτες, η τιμή του γάλακτος μειώνεται διαρκώς και το αγροτικό πετρέλαιο αποτελεί οριστικά παρελθόν».

Αυτά επεσήμανε μεταξύ άλλων επισκεπτόμενος τη Γιάννουλη ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας,αναφορικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής στον πρωτογενή τομέα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για ανεύθυνη παροχολογία και υποσχεσιολογία, ενώ σχετικά με την περικοπή των συντάξεων, τόνισε:

«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι αυτοί, που έχουν ψηφίσει από 1/1/2019, τη μείωση των συντάξεων.

Εμείς φέραμε τροπολογία, για να μην μειωθούν οι συντάξεις και την απέρριψαν, εκτός και αν έχουν βάσιμες υποψίες ότι η “κυνική ευχή” του κ. Τσίπρα για τους 70άρηδες συνταξιούχους, θα πραγματοποιηθεί άμεσα…».

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, επεσήμανε:

«Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τη δραστική μείωση της φορολογίας φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την απαλλαγή του πρωτογενούς τομέα από άδικα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη.

Για αυτά έχει δεσμευθεί, προσωπικά, ο Πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, και θα προβεί σε κοστολογημένες εξαγγελίες στη ΔΕΘ».

Τέλος, αφού συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα, όπως οι εξελίξεις στο Σκοπιανό και οι εξωτερικές προκλήσεις της χώρας, ο κ. Κέλλας τόνισε:

«Η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι, που, όχι μόνο, δεν έχει βρει την Ιθάκη, αλλά βρίσκεται μεσοπέλαγα, χωρίς πυξίδα, με τον κυβερνήτη σε βέρτιγκο…».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ