ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΩΝ

Τις προσωπικές του θέσεις σχετικά με το τί συμβαίνει στο δημοτικό σχολείο των Πλατανουλίων, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στη δ.α. του δήμου Τυρνάβου παρουσιάζει με επιστολή του προς το paidis.com, ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Αλέξανδρος Παπαθανασίου. Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής: 

Τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει μια έντονη διαμάχη αναφορικά με το Δημοτικό Σχολείο Πλατανουλίων-Δένδρων,ανάμεσα στην παρούσα Δημοτική αρχή και τη Δράση Πολιτών.

Οι φωτογραφίες τις οποίες αγανακτισμένοι γονείς έδωσαν στον κ.Ροντούλη θα έλεγα ότι κολακεύουν το πραγματικό μέγεθος της εγκατάλειψης που βιώνει το σχολείο μας.

Τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους συναντηθήκαμε στο Δημαρχείο με την κα Σουρλατζή και της υποβάλλαμε πλήρη φάκελο με τις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουμε συνοδευόμενο από φωτογραφικό υλικό για τα σοβαρότατα προβλήματα που υπάρχουν.Λάβαμε ως απάντηση ότι “θα δούμε ποιά από αυτά θα μπορέσουμε να λύσουμε”.

Θέματα που αφορούν στη στατικότητα των κτιρίων (υπάρχει προφορική μαρτυρία αναγνώρισης του πολύ σοβαρού προβλήματος από τον κ. Κουλιό προ διετίας στην προηγούμενη διοίκηση του Συλλόγου Γονέων), θέματα υποδομών οργάνωσης και στοιχειώδους λειτουργίας του Δημοτικού μας σχολείου.

Έκτοτε έχουν περάσει 6 μήνες,τα μαθήματα για τη νέα σχολική χρονιά έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες και το μόνο που έχει γίνει προς το παρόν είναι η μεταφορά των τουαλετών του Νηπιαγωγείου των Δένδρων δίπλα στην αίθουσα του.

Την ακριβώς επόμενη ημέρα της δημοσίευσης των φωτογραφιών εμφανίστηκαν στο σχολείο των Πλατανουλίων 2 άτομα προκειμένου να κάνουν αυτοψία.Τυχαίο το γεγονός!

Αυτό όμως που πραγματικά με ξεπερνάει ως πολίτη-γονέα είναι η “επικοινωνιακού ύφους” απάντηση της Δημοτικής Αρχής η οποία συνοδευόταν από φωτογραφία ενός άλλου μάλλον ορεινού σχολείου “στολιδιού”, ερχόμενη σε πλήρη αντίφαση με την πραγματική εικόνα του Σχολείου ερείπιο των Πλατανουλίων. Αυτό λέγεται ξεκάθαρα,υποτίμηση της νοημοσύνης μας!

Ως εδώ λοιπόν και μη παρέκει,τέρμα στα λόγια,χορτάσαμε υποσχέσεις. Θέλουμε να δούμε ΕΡΓΑ!

Και κάτι τελευταίο.Είναι ανεπίτρεπτο την τελευταία εβδομάδα πριν την έναρξη των μαθημάτων να ζητά ο Δήμος από τη Διεύθυνση του Σχολείου και το Σύλλογο Γονέων εκβιαστικά να βρουν άτομο που θα υπογράψει σύμβαση για την καθαριότητα του σχολείου με το εξευτελιστικό αντίτιμο των 140 ευρώ μηνιαίως,τη στιγμή που ο ίδιος ο Δήμος διαχειρίζεται τη σχολική περιουσία από τα χωράφια που του έχουν παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση.Και το άτομο που προσφέρθηκε να ετοιμάσει το σχολείο για την έναρξη των μαθημάτων να αμείβεται για 5 ημέρες εργασίας με το ποσό των 14 ευρώ συνολικά. Ελληνική Δημοκρατία 2018.

Υ.Γ.Η επιστολή αφορά θέσεις του γράφοντος.Ελπίζω να μην αποτελέσει άλλοθι για την εξέλιξη των εργασιών στο Σχολείο μας,από την πλευρά του Δήμου”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ