Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ ΑΠΟ “ΒΑΦΤΙΣΙΑ” ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ!

Την Πανελλήνια Γιορτή Φέτας 2018 που πραγματοποιείται στην Ελασσόνα επισκέφθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατόπιν πρόσκλησης της δημοτικής αρχής. Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου

και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Σαπουνά, περιηγήθηκε στα περίπτερα των εκθετών, συμμετείχε στην γευσιγνωσία των τυροκομικών προϊόντων και συζήτησε με τυροκόμους και εκθέτες για θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν.

Επίσης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ Νίκο Παλάσκα και τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού «Γάλα Ελλάςς» κ. Γιώργο Μηλιώνη και συζήτησαν θέματα που αφορούν την πρωτογενή κτηνοτροφική παραγωγή, η οποία πλήττεται τον τελευταίο καιρό από την κατάρρευση των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Θεσσαλός πολιτικός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η φέτα αποτελεί το πλέον γνωστό ΠΟΠ της χώρας μας, με σημαντικές εξαγωγές και απτά οικονομικά αποτελέσματα για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις και κυρίως για τον κτηνοτροφικό κόσμο. Ειδικά η επαρχία της Ελασσόνας, που ζει και αναπνέει χάρη στην κτηνοτροφική παραγωγή, γνωρίζει από πρώτο χέρι το πόσο σημαντικό είναι το προϊόν για την περιοχή. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας ανερμάτιστης και καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί σε απόγνωση τον κτηνοτροφικό κόσμο. Η εκκωφαντική απραξία στα “βαφτίσια” της φέτας και τις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος που καταγγέλλουν ανελλιπώς οι κτηνοτρόφοι, οι πρωτοφανείς μειώσεις των τιμών του αιγοπρόβειου γάλακτος και η επιβάρυνση της πρωτογενούς παραγωγής με ένα σωρό φόρους και εισφορές, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Η χάραξη μιας διαφορετικής πολιτικής για την κτηνοτροφία, που θα λύνει προβλήματα, θα λαμβάνει αυστηρά μέτρα για τους παραβάτες και θα αποσκοπεί στην μεγαλύτερη χειραφέτηση της φέτας και των άλλων κτηνοτροφικών προϊόντων στην εγχώρια άλλα και παγκόσμια αγορά συνιστά μια επείγουσα αναγκαιότητα. Κι γι’ αυτό έχει δεσμευτεί προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Ελπίζω σύντομα αυτή η αλλαγή να γίνει πραγματικότητα, και με τη στήριξη του κτηνοτροφικού κόσμου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ