ΤΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥ ΔΩΝΗ ΠΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΕΛ

Τα… τρομερά μωρά του Δώνη δεν σταματάνε πουθενά! Ο Παναθηναϊκός με τον Γιόχανσον να σκοράρει δύο φορές και τον Χατζηγιοβάνη να βρίσκει δίχτυα πέρασε… αέρας από την Λάρισα με το 3-1 κόντρα στην ΑΕΛ!

Έτσι έπαιξαν

Το 3-4-2-1 μπήκε στο… ντουλάπι και ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-3-2-1 για πρώτη φορά σε επίσημο φετινό παιχνίδι. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Διούδης. Αριστερό μπακ ο Ινσούα, δεξί ο Γιόχανσον και ο Μαυρομμάτης με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Κάτσε, Τζανδάρης και Κουρμπέλης η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης πίσω από τον «φουνταριστό» Καμπετσή.

Ο Σωτήρης Αντωνίου για την ΑΕΛ προτίμησε τον Κρίστινσον στην εστία. Γρομητσάρης, Γκοϊκοβιτς οι δύο στόπερ, δεξί μπακ ο Καρανίκας και αριστερό ο Χούμπτσεβ. Φατιόν και Μιλοσάβλιεβιτς οι δύο στον άξονα του κέντρο. Σαχίτι, Πίτι και Ντέλετιτς η μεσοεπιθετική τριπλέτα και στην κορυφή ο Μόρσι.

Φάση για σεμινάριο και… 0-1!

Σε ένα πρώτο ημίχρονο ισορροπημένο, στο οποίο κυριάρχησε η δύναμη και τα εύκολα λάθη στις επιθέσεις των δύο ομάδων, μία φάση, ένα επιθετικό τρανζίσιον του Παναθηναϊκού για σεμινάριο στο 28′ ήταν αρκετό για να βάλει μπροστά το «τριφύλλι», το οποίο παρουσίασε μία πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία και βρήκε το γκολ στο ανοιχτό γήπεδο.

Ο Κάτσε έβαλε πίεση στην μπάλα στην μεσαία γραμμή, ο Μπουζούκης έφυγε στην κόντρα εκμεταλλευόμενος τις αργές επιστροφές της ΑΕΛ, κουβάλησε μπάλα όσο έπρεπε και στην κατάλληλη στιγμή βρήκε την κάθετη κίνηση του Γιόχανσον από δεξιά. Ο Σουηδός μπακ πάτησε περιοχή και με άριστο διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός με το προβάδισμα έδωσε ακόμη περισσότερη έμφαση ανασταλτικά, έκλεινε σωστά τους χώρους και απειλήθηκε μοναχά από μακρινά σουτ που δεν είχαν στόχο. Ούτε εκείνο του Πίτι στο 30′, ούτε κι αυτό του Ντέλετιτς στο 41′ που βρήκε στα σώματα και πέρασε κόρνερ.

Ροντέο με… πράσινο αναβάτη!

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι πήρε μία άγρια ομορφιά και όλα χάρη σε δύο τέρματα που ήρθαν κόντρα στην ροή του ματς. Στο 63′ ο Παναθηναϊκός με την ατομική ενέργεια του Γιόχανσον βρήκε το 2-0 και πήρε άμεση απάντηση από την ΑΕΛ που με το εύστοχο πέναλτι του Φατιόν ξαναμπήκε στο ματς.

Οι γηπεδούχοι πήραν όλα τα ρίσκα που θα μπορούσαν, είχαν δύο καλές στιγμές που έβγαλε ο Διούδης, όμως, άφηναν αρκετούς χώρους πίσω, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει δύο φορές κοντά στο τρίτο γκολ με τις φάσεις του Χατζηγιοβάνη(74′, 80′).

Κάτι που τελικά έκανε ο νεαρός εξτρέμ του Παναθηναϊκού στο 89′ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος μετά από χέρι του Κούνιτς και «σφράγισε» ένα σπουδαίο διπλό για την ομάδα του.

MAN OF THE MATCH: Ματίας Γιόχανσον! Απίθανα πράγματα στην Λάρισα από τον Σουηδό μπακ! Με κούρσα και διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ, με νέα κούρσα και ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-0 για το «τριφύλλι» και… καθάρισε το ματς για τον Παναθηναϊκό. Πολύ καλός και ανασταλτικά, όμως, όλα τα λεφτά ήταν τα δύο τέρματα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σωκράτης Διούδης. Ο νεαρός κίπερ του Παναθηναϊκού κράτησε όρθια την ομάδα του και ενώ το σκορ βρισκόταν στο 2-1 υπέρ του «τριφυλλιού». Στο 73′ απόκρουσε το σουτ του Κούνιτς ενώ στιγμές αργότερα είπε «όχι» και στον «κεραυνό» του Ντέλετιτς. Σπουδαία εμφάνιση.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η ΑΕΛ έχει σοβαρό πρόβλημα στην ανασταλτική της συμπεριφορά, κυρίως στον άξονα, κι αυτό πλήρωσε απόψε στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η ΓΚΑΦΑ: Η ανασταλτική συμπεριφορά της ΑΕΛ στο δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για κάθε ομάδα που θέλει να σέβεται τον εαυτό της αγωνιστικά. Ο Γιόχανσον έκανε κούρσα μισού γηπέδου, ο πρώτος αντίπαλος που συνάντησε ήταν έξω από την περιοχή των «βυσσινί» ενώ και ο Γρομητσάρης μπήκε στην φάση νωχελικά. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να προσφέρουν ένα εύκολο τετ-α-τετ στον παίκτη του «τριφυλλιού».

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Κομίνη και των βοηθών του. Ορθά υποδεικνύει πέναλτι στο χέρι του Μαυρομμάτη, όπως και σε αυτό του Κούνιτς, απόλυτα σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η τρελή πορεία των παιδιών του Γιώργου Δώνη συνεχίζεται! Ο Παναθηναϊκός έκανε το «3 στα 3», καθώς πέρασε με εμφατικό τρόπο και από την Λάρισα και πλέον έχει θετικό συντελεστή στην βαθμολογία(3) και αν δεν υπήρχε το περυσινό -6 του Αλαφούζου, θα βρισκόταν στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ.

gazzetta.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ