ΔΥΟ ΝΕΑ ΣΑΡΩΘΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΣΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δυο νέα απορροφητικά σάρωθρα και ένα απορριμματοφόρο όχημα για τα ανακυκλώσιμα των μπλε κάδων, εντάσσονται στον στόλο του Δήμου Λαρισαίων. Η προμήθεια έγινε στο πλαίσιο της διαρκούς ανανέωσης, εκσυγχρονισμού και ενδυνάμωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας,

παρελήφθησαν και τέθηκαν άμεσα σε κυκλοφορία δύο (2) καινούργια αναρροφητικά σάρωθρα οδοκαθαρισμού, συμβατικής αξίας 397.519,20 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ , διεθνώς αναγνωρισμένου ευρωπαϊκού οίκου κατασκευής.

Με τα δύο νέα σάρωθρα, , θα καλυφθούν αποτελεσματικά και αποδοτικά οι ανάγκες καθαρισμού των οδών του αστικού ιστού, των λαϊκών αγορών αλλά και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων, συντελώντας στην αύξηση της παραγωγικότητας και της ποιότητας καθαρισμού, πάντα στα πλαίσια μιας γενικότερης «εκμηχάνισης» του έργου της Υπηρεσίας Καθαριότητας ανατρέποντας το πεπαλαιωμένο σύστημα παροχής υπηρεσιών καθαρισμού που βασίζονταν, αν όχι καθολικά αλλά στο μεγαλύτερο μέρος, στην «ένταση εργασίας» ,μεταβαίνοντας πλέον σε μία Υπηρεσία που βασίζεται στην «ένταση μηχανολογικών μέσων».

Παράλληλα παρελήφθη και τέθηκε ομοίως σε κυκλοφορία το 6ο κατά σειρά απορριμματοφόρο όχημα για την υποστήριξη του έργου  της ανακύκλωσης των μπλε κάδων, μέσω δωρεάς από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Πρόκειται για υπερσύγχρονο όχημα διεθνούς οίκου, χωρητικότητας κιβωτάμαξας 16μ3 με μηχανισμό συμπίεσης τύπου πρέσσας.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Απ. Σουρλαντζής αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της ενίσχυσης του στόλου της Διεύθυνσης Καθαριότητας για μια πιο καθαρή πόλη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ