ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κων/νος Κοντσιώτης, MSc Φυσικός στο ΓΕΛ Φαλάνης, Αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας

«Θα αποδοθούν τυχόν υπάρχουσες ευθύνες, αλλά και θα δοθεί η ευκαιρία στους αδίκως εμπλακέντες να ξεμπλέξουν» δηλώνει ο κ. Γεωργούσης απαντώντας στη ΔΑΚΕ Καθηγητών.

Φαίνεται ότι έχουμε καινούριο κεφάλαιο στα σενάρια που διακινεί σχετικά με τις «εκπρόθεσμες δηλώσεις» των υποψηφίων Δ/ντων μετά το καλοκαίρι. Υπάρχουν και αδίκως εμπλεκόμενοι!!! Επί εννέα και πλέον μήνες, αυτός και οι συνοδοιπόροι του δηλητηριάζουν την εκπαιδευτική κοινότητα με σενάρια επιστημονικής φαντασίας, κατηγορίες και υπονοούμενα, σπιλώνοντας άτομα και συνειδήσεις.

Τώρα κάνει λόγο για τυχόν υπάρχουσες ευθύνες και αδίκως εμπλακέντες. Φαίνεται ότι επηρεάστηκε από την περίοδο των εκπτώσεων!!! Το έργο όμως το έχουμε ξαναδεί πριν δύο χρόνια, όταν έκανε λόγο για δήθεν «παράτυπες τοποθετήσεις» του προηγούμενου Π.Υ.Σ.Δ.Ε. .

Έγραφα τότε απαντώντας του:

«– Όταν η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων ονομάζεται πελατειακή σχέση,

– Όταν η παραπληροφόρηση ονομάζεται ενημέρωση,

– Όταν η εφαρμογή του νόμου ονομάζεται συντεχνιακή αντίληψη

– Όταν η παρανομία ονομάζεται χρηστή διοίκηση,

– Όταν ο κοινωνικός αυτοματισμός ονομάζεται δικαίωμα των πολιτών,

– Όταν οι πρόθυμοι θεωρούνται ηγέτες,

– Όταν οι θύτες θεωρούνται θύματα,

– Όταν απαντούν οι “αγανακτισμένοι”, ενώ οι υπεύθυνοι σιωπούν,

– Όταν φωνάζουν οι κλέφτες για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Από τη θέση του αιρετού εκπροσώπου που με έταξε ο κλάδος να τον υπηρετώ, υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των συναδέλφων ανιδιοτελώς, εφαρμόζοντας τους νόμους. Για παρανομίες και ατασθαλίες, ψάξτε αλλού.

Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι όλοι μας έχουμε υποχρεώσεις, αλλά ταυτόχρονα και δικαιώματα. Η Α’ και Β’ ανάθεση είναι νομοθετημένη και η απόφαση της πλειοψηφίας του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. είναι προδήλως παράνομη. Τους προκαλώ να μου αναφέρουν το νόμο στον οποίο στηρίζεται η απόφαση αυτή.

Σχετικά με τις υποτιθέμενες ευθύνες στη διαχείριση του προσωπικού (αναπληρωτές, ανέσεις, κλπ.) και στην κάλυψη των κενών του προηγούμενου Συμβουλίου, πριν να “πέσει το μαύρο” στη θητεία του, είναι στη σφαίρα φαντασίας μερικών. Στους πίνακες που έχουν δημοσιευθεί με τη διάθεση για γραμματειακή υποστήριξη φαίνεται καθαρά αν υπάρχουν ανέσεις, ώρες και πόσες.

Επιπλέον, στην τελευταία συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. (16/02/2016), αποφασίστηκε ομόφωνα να εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι τοποθετήσεις στον κλάδο ΠΕ06 από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Είμαι σίγουρος ότι, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, η αλήθεια θα λάμψει, και τότε θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Όπως δήλωσα και στο Συμβούλιο, όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Οι λασπολόγοι θα πνιγούν στη λάσπη που δημιουργούν. Οψόμεθα εις Φιλίππους.»

Επαναλαμβάνω και σήμερα, όπως και τότε: Οι λασπολόγοι θα πνιγούν στη λάσπη που δημιουργούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ