ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Είμαστε υποχρεωμένοι για μια ακόμη φορά να σας ενημερώσουμε για τα εκφυλιστικά φαινόμενα στη λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου της  ΕΛΜΕ και έχουν να κάνουν ουσιαστικά με τη μη λειτουργία του.

Από την αρχή της θητείας του συμβουλίου, θέσαμε  ως Αγωνιστική Συσπείρωση  Εκπαιδευτικών την πρότασή μας για τη συγκρότηση του ΔΣ και η οποία ήταν για συγκρότηση προεδρείου στη βάση του αναλογικού αντιπροσωπευτικού (όπου η κάθε δύναμη θα παίρνει το αξίωμα που της αναλογεί με βάση τη δύναμη που της έδωσαν οι συνάδελφοι στις τελευταίες εκλογές και θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις) , και αυτό όχι για λόγους πολιτικής συμφωνίας και ταύτισης αλλά για τη  στοιχειώδη λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου.

Η πρότασή μας για τη συγκρότηση προεδρείου δεν έγινε δεκτή (οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έχουν πρόταση για «προγραμματικό» προφανώς αυτό που είχαν παλιότερα με τις ΣΥΝΕΚ , όταν στήριξαν και έβαλαν  πλάτες για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση), ενώ οι άλλες παρατάξεις που στα λόγια   δέχονται το αντιπροσωπευτικό αναλογικό  προεδρείο, στην πράξη κατά την ψηφοφορία και τη διεκδίκηση των θέσεων , δεν το τηρούν. Να πούμε εδώ ότι στην ΟΛΜΕ ΔΑΚΕ, ΠΕΚ και ΣΥΝΕΚ  έκαναν προεδρείο.

Με αφορμή τη μη συγκρότηση προεδρείου η ΔΑΚΕ όπως και η ΠΕΚ (στην αρχή) στις περισσότερες  συνεδριάσεις αρνούνταν να γίνει   συζήτηση  για οποιοδήποτε θέμα, αποχωρώντας από αυτές.

Και όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που η κυβέρνηση εντείνει την επίθεσή της ενάντια σε εκπαιδευτικούς  και μαθητές, που κλείνει τμήματα στα ΕΠΑΛ αναγκάζοντας δεκάδες μαθητές να αλλάξουν σχολείο ή ειδικότητα, είτε να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να βρουν την ειδικότητα που επιθυμούν, προφανώς με μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος, είτε στη χειρότερη περίπτωση να εγκαταλείψουν το σχολείο.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός όχι μόνο δε θέλουν να οργανώσουν την πάλη για τα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά βάζουν πλάτη για να περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για να λειτουργήσει το σωματείο με συλλογικές διαδικασίες κόντρα στον εκφυλισμό και την υποταγή που καλλιεργούν οι άλλες δυνάμεις.

Γιατί σήμερα, έχουμε ανάγκη σωματεία που θα είναι επιτελεία αγώνα, από  ηγεσίες στην ΟΛΜΕ αλλά και σε κάθε ΕΛΜΕ που να μπορούν και να θέλουν να αντιπαλέψουν όσα ζούμε σήμερα και όσα μας ετοιμάζουν αύριο και όχι ηγεσίες που αποτελούν στηρίγματα της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ