ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2018 ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς εορτάζονται κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, ως πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στο πλαίσιο του θέματος «ΠΟΛ(ε)ΙΣ» που όρισε για τη χώρα μας το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας

διοργανώνει ποικίλες παράλληλες δράσεις στον χώρο του Διαχρονικού Μουσείου και μέσα στην πόλη.

– «Μια πόλη γεμάτη ιστορίες»: (Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου) εκπαιδευτική δράση με χρήση μουσειοσκευής της εκπαιδευτικού Ευαγγελίας Ταμπούρα. Συμμετέχουν μαθητές του δημοτικού.

– «Αθέατη πόλη»: (Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 11.00 π.μ.) Η εκδήλωση οργανώνεται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, είναι ανοιχτή σε οικογένειες με παιδιά και περιλαμβάνει δύο δράσεις:

α) μία εναλλακτική προσέγγιση της πόλης μέσα από επιλεγμένα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου.

β) «Τα παιδιά και η Πόλη με τα κρυμμένα μυστικά»: Παιδιά ηλικίας 10-12 ετών συμμετέχουν ενεργά σε ανασκαφή μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι, που περιλαμβάνει όλα τα στάδια της ανασκαφικής διαδικασίας, συλλογής, ταξινόμησης, σχεδιασμού και πρώτης συντήρησης των ευρημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις της «Αθέατης Πόλης» περιλαμβάνονται στο συνοδευτικό Δελτίο Τύπου.

– «Στα τείχη της Αρχαίας Λάρισας»: την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ. ο Τοπικός Όμιλος για την UNESCO Ν. Λάρισας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, συνδιοργανώνει με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και άλλους φορείς Αγώνα Δρόμου, με το σύνθημα «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα». Σκοπός του αγώνα είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα των χρόνιων παθήσεων και συγχρόνως η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και του ιστορικού κέντρου της Λάρισας. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ www.segas-thessalias.gr .

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ