ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος απαντά στην βουλευτή κ. Βαγενά για το θέμα του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ

Αξιότιμη κα. Βαγενά,
Με ενδιαφέρον διάβασα την επιστολή που μου αποστείλατε σχετικά με το θέμα της κατασκευής του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ. Σας διαβεβαιώ ότι η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα όλες οι διαδικασίες που αφορούν στην ανέγερση του Μουσείου.

Σας ενημερώνω ότι με την 133/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ έγινε η αποδοχή του ποσού των 70.680 ευρώ για την επικαιροποίηση της μελέτης κατασκευής (απόφαση επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού 120841/9086/5-41/322/11/4.2018). Με το έγγραφο 10262 της 27ης Ιουνίου 2018 απεστάλη στο Τεχνικό Συμβούλιο για διατύπωση γνώμης η εισηγητική έκθεση για τη μελέτη επικαιροποίησης – τροποποίησης της υπάρχουσας μελέτης της κατασκευής του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ. Το Τεχνικό Συμβούλιο δεν έχει μέχρι στιγμής διατυπώσει τη γνώμη του η οποία αποτελεί αναγκαία συνθήκη για τη συνέχιση των διαδικασιών.

Όσον αφορά το θέμα του φόρτου εργασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κιλελέρ που επικαλέστηκε η προϊσταμένη κα. Ντάπα έχω να δηλώσω τα παρακάτω: H κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας, εκτός από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε, είναι υπεύθυνη και για την υποστελέχωση των υπηρεσιών. Στην Τεχνική υπηρεσία υπηρετούν μόνο τρεις πολιτικοί μηχανικοί οι οποίοι από τον Απρίλιο  του 2018 μέχρι και σήμερα επιβλέπουν και διαχειρίζονται:

3 έργα ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 3.600.000 Ευρώ

6 έργα αποκαταστάσεων ζημιών από πλημμύρες  προϋπολογισμού 387.000 Ευρώ.

Παράλληλα, ενδεικτικά αναφέρω ότι:

Συνέταξαν μελέτες ωρίμανσης έργων και υπέβαλαν προτάσεις για αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες συνολικού ποσού 1.700.000 Ευρώ.

Επέβλεψαν μελέτη ωρίμανσης έργων ύδρευσης συνολικού ποσού 2.400.000 Ευρώ η οποία και εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Κατάρτισαν τις τεχνικές προδιαγραφές για την προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών προϋπολογισμού 380.000 Ευρώ.

Συνέταξαν  μελέτες ωρίμανσης έργου (εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις) για την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα LEADER προϋπολογισμού  750.000 Ευρώ.

Προχώρησαν σε διαδικασίες για την έγκριση τευχών (δημοποπράτησης)  και δημοπράτησαν το έργο «Δίκτυα Ακαθάρτων Νίκαιας» συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 Ευρώ.

Προχωρούν στις διαδικασίες για την υποβολή προς έγκριση των τευχών δημοπράτησης του Έργου «Έργα Εγκατάστασης Επεξεργασίας λυμάτων Νίκαιας» συνολικού προϋπολογισμού 3.568.244 Ευρώ.

Να αναφέρουμε ότι οι διαδικασίες για τα δύο τελευταία έργα πρέπει να υλοποιηθούν μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο γεγονός που επιβάλλει στην τεχνική υπηρεσία να τα προτάξει έναντι των άλλων. Το βέβαιο είναι ότι άμεσα η Τεχνική Υπηρεσία θα ασχοληθεί με όλες τις προβλεπόμενες δράσεις που αφορούν στο Μουσείο.

Αξίζει επίσης να καταγραφεί το γεγονός ότι οι λιγοστοί αυτοί μηχανικοί  επί μονίμου βάσεως ασχολούνται και με θέματα της καθημερινότητας οργανώνοντας επεμβάσεις για συντήρηση κτιρίων, δρόμων, κοινοχρήστων χώρων σε όλη της επικράτεια των 52 οικισμών του Δήμου και των εκατοντάδων χιλιομέτρων των δημοτικών οδών και της αγροτικής οδοποιίας.

Κυρία βουλευτά, συμμερίζομαι και εκτιμώ το ενδιαφέρον σας για την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στο Εθνικό Μουσείο Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ. Σας διαβεβαιώ ότι εγώ προσωπικά αλλά και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο θα πράξουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την διεκπεραίωση του, ένα έργο σταθμός που θα αναδείξει το Δήμος μας, την ευρύτερη περιοχή αλλά και τα άτομα που μόχθησαν για την ολοκλήρωση.

Με τιμή

Αθανάσιος Γ. Νασιακόπουλος

Δήμαρχος Κιλελέρ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ