ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε την Κυριακή το Ελληνορωσικό Συμπόσιο Κεραμικής του Δήμου Λαρισαίων, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη από 6 έως 16 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή Ρώσων κεραμιστών που φιλοξενήθηκαν στη Λάρισα στο πλαίσιο δράσεων

που αναπτύσσονται μεταξύ του δήμου Λαρισαίων και της ρωσικής αδελφοποιημένης πόλης Ανάπα.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό το ειδικό καμίνι «Ρακού» που στήθηκε το Σάββατο στο εργαστήρι κεραμικής στο κτίριο του Ελευθέρου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, ενώ τα έργα των καλλιτεχνών ήταν εμπνευσμένα από εκθέματα του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και τη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Σημειώνεται πως οι δημιουργίες των καλλιτεχνών θεματογραφούν τη «Λάρισα στους αιώνες» και με την ολοκλήρωση του Συμποσίου θα παραμείνουν στην πόλη αποτελώντας ένα πολύτιμο καλλιτεχνικό κεφάλαιο, δείγμα ελληνικής και ρωσικής κεραμικής τέχνης.

Ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία οι Ρώσοι δημιουργοί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές και τα μνημεία της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής (Αρχαίο Θέατρο, Πινακοθήκη, παράλια, Μετέωρα κλπ.), ενώ δεν παρέλειψαν να πάρουν γερές δόσεις ελληνικής κουζίνας και διασκέδασης ευχαριστώντας όλους για την υποδοχή και την περιποίηση.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ