ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Ανακοίνωση του τμήματος αλληλεγγύης και δικαιωμάτων της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 δολοφονείται από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής ο Παύλος Φύσσας. Παράλληλα, δολοφονείται η ηθική ενός τμήματος της κοινωνίας που καλλιεργεί όψεις του φασισμού στην καθημερινότητα.

Συμπληρώνονται σήμερα 5 χρόνια από τη μέρα που ο Παύλος Φύσσας «κοίταξε το τέρας στα μάτια», αποδεικνύοντας ότι φόβος και ελευθερία είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν.

Αυτή την συγκυρία επέλεξαν οι φασίστες για να ξεμυτίσουν ξανά, αξιοποιώντας την κοινωνική νομιμοποίηση που τους έδωσαν τα πρόσφατα συλλαλητήρια για το μακεδονικό. Όπως αποδεικνύεται, ομάδες – βραχίονες της Χρυσής Αυγής, συνεχίζουν ανενόχλητες να επιτίθενται εναντίον αντιφασιστών και μεταναστών.

Η ανεξέλεγκτη ακόμα και σήμερα δράση των φασιστών κατά των συνανθρώπων μας, όπως η δολοφονική επίθεση κατά του μέλους της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Π., στο Πέραμα, καταδεικνύει ότι απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για την οριστική αντιμετώπιση της νεοναζιστικής πρακτικής που εφαρμόζουν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.

Προκαλεί δε αλγεινή εντύπωση η «αμέλεια» της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ανακοινώσει έστω και λίγες λέξεις καταδίκης της άνανδρης επίθεσης του περασμένου Σαββάτου. Ίσως γιατί «δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στη Νέα Δημοκρατία», όπως βαυκαλίζεται ο πρόεδρός της…

Είναι υπόθεση όλων μας να υπερασπιστούμε τις γειτονιές μας και τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας.

Είναι υπόθεση όλης της προοδευτικής και δημοκρατικής Ευρώπης να δημιουργήσει ανάχωμα στην προέλαση ακροδεξιών οργανώσεων και κομμάτων σε πολλά κράτη – μέλη της.

Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

Να συντρίψουμε το φασισμό στις συνειδήσεις και στην καθημερινότητα μας.

ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ