ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Από τον Οκτώβρη ξεκινάει η τρίτη χρονιά λειτουργίας του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» στον Τύρναβο σε συνεργασία με το δήμο Τυρνάβου. Το «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο  Ενεργών Πολιτών» είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας που  υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα αυτοχρηματοδοτούμενα.

Σκοπός του φορέα είναι να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο πέρα από ηλικία, μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική ενασχόληση, να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και δράσης του αλλά και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα, μέσα από σειρές-κύκλους μορφωτικών μαθημάτων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης, ημερίδων, διαλέξεων και συνεδρίων με επίκαιρα αλλά και διαχρονικά  θέματα και ζητήματα.

Το «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο» λειτουργεί με επιτυχία εδώ και πέντε χρόνια στις πόλεις Καβάλα, Ξάνθη, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Βέροια, Καστοριά, Τύρναβο και Μουζάκι.

Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019

Τα μαθήματα  πραγματοποιούνται σε 16 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από τον   Οκτώβριο 2018 έως τον Ιούνιο του 2019, συνοδεύονται  από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, εργαστηρίων και συζητήσεων. Επίσης, το  διδακτικό υλικό και η ενδεικτική βιβλιογραφία αναρτώνται στην ιστοσελίδα όπου, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης με ειδικό κωδικό.

Από το Νοέμβρη του 2018 θα  ξεκινήσουν στην πόλη του Τυρνάβου οι παρακάτω ετήσιοι επιμορφωτικοί τομείς:

1)            Μαθήματα Ψυχολογίας / Κοινωνιολογίας (θέματα που άπτονται της ψυχικής και κοινωνικής μας υγείας) από τις 11.00-14.00

2)            Μαθήματα Αυτογνωσίας για προχωρημένους (θέματα που άπτονται της γνώσης του εαυτού και της εμβάθυνσής τους) από τις 17:30 – 19:30

Τα μαθήματα θα έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, βιωματικών εργαστηρίων και αλληλεπιδραστικών συζητήσεων. Στο κλείσιμο του προγράμματος θα  απονεμηθούν Βεβαιώσεις Ετήσιας Επιμόρφωσης.

Προϋποθέσεις

  • Από τις 15 Ιουνίου 2018 έως 20 Οκτωβρίου 2018  αιτήσεις εγγραφών μελών για τα τμήματα των ενηλίκων άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το εθνικό, μορφωτικό, οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο
  • Στη σελίδα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου http://www.koinonikopanep.com υπάρχει ηλεκτρονική αίτηση όπου η δήλωση συμμετοχής στη θεματική ενότητα είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνη πράξη αυτοδέσμευσης.
  • Οι σπουδαστές μπορούν να πραγματοποιήσουν έως και 4 απουσίες για τη χορήγηση της Βεβαίωσης Ετήσιας Επιμόρφωσης.

Επικοινωνία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και με τη συντονίστρια  Θεσσαλίας κ. Λίνα Κόζυβα  (e-mail: pkoziva@gmail.com στο τηλ. 6972849847) και με τη Γραμματεία του Κ.Π.Ε.Π. κ. Έφη Λοιζά στο τηλ. 6947449794 και 6942434306 για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση (ιστοσελίδα: www.koinonikopanep.com).

Υπάρχει ακόμα δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας στο email: koinonikopanep@gmail.com & fb: Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ