ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΛΙΘΟΤΡΙΨΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Κώστας Αγοραστός: Στηρίζουμε το βασικό και αναγκαίο αγαθό της δημόσιας υγείας στη περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει ακόμα ένα έργο στον τομέα της Υγείας  μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησής του. Συγκεκριμένα πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α./ Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 έργο «Προμήθεια εξοπλισμού Μηχανήματος Λιθοτριψίας

Laser για την Ουρολογική Κλινική του Γ. Ν. Λάρισας», προϋπολογισμού 50.000,00 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής: «Η αιρετή Περιφέρεια, με σεβασμό και ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο εξοπλίζει με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας. Ο σύγχρονης τεχνολογίας εξοπλισμός, αναβαθμίζει τις παρεχόμενες χειρουργικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, μειώνει τον χρόνο νοσηλείας των ασθενών και το χειρουργικό χρόνο, αυξάνοντας τις ιατρικές δυνατότητες. Εξοπλίζουμε και αναβαθμίζουμε τη δημόσια υγεία, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο».

Ειδικότερα, μετά τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης από τον Φορέα Υλοποίησης και Κύριο του έργου που είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας – Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και την υποβολή τους στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, διενεργήθηκε ο προβλεπόμενος προέλεγχος που οδήγησε σε θετικό αποτέλεσμα και προέγκριση δημοπράτησης του έργου. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του Διαγωνισμού από το Νοσοκομείο.

Ο διαγωνισμός αφορά στην προμήθεια ενός (1) Μηχανήματος Λιθοτριψίας Laser για την Ουρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Το μηχάνημα θα είναι κατάλληλο για ενδοσκοπική λιθοτριψία, θεραπεία όγκων και μαλακούς ιστούς, δηλαδή για: • Λιθοτριψία • Κονιορτοποίηση λίθων (Stone Dusting) • Διατομή στενώσεων • Εξάχνωση μικρών όγκων • Διάνοιξη ουρηθροκυστικής συμβολής (bladder neck- αυχένας ουροδόχου κύστης) • Κοπή ιστού-αιμόσταση.΅

Θα συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για τη λειτουργία του, θα είναι τροχήλατο θα διαθέτει σήμανση CE σύμφωνα με την οδηγία 93/42 EEC και θα έχει πιστοποιηθεί με όλα τα διεθνή στάνταρ για ιατρικό εξοπλισμό και ασφαλή χρήση (EC 60601, IEC 60825 LaserClassIV).

Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο» έχει δυναμικότητα 300 κλινών και λειτουργεί εκτελώντας 15 τουλάχιστον εφημερίες τον μήνα, καλύπτοντας τον νομό Λάρισας αλλά και την ευρύτερη γεωγραφικά περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς και νομούς της Στερεάς Ελλάδας. Η Ουρολογική Κλινική του Γ.Ν.Λάρισας, τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια της αναβάθμισης της με ανθρώπινο και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, έχει τη δυνατότητα διενέργειας μεγάλων ογκολογικών επεμβάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ο συγκεκριμένος εξοπλισμός θα ενταχθεί και θα βοηθήσει παραγωγικά την καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ