Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Η εκπαιδευτική κοινότητα υπερασπίζεται την λειτουργία των τμημάτων και των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ σε όλες τις Περιφέρειες και φέτος, όπως και πέρυσι. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μαθητές που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και απαιτείται να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές, αν δεν λειτουργήσουν τα τμήματά τους.

Υπάρχουν μαθητές στο νομό μας, των οποίων οι οικογένειες έχουν συμβάλει οικονομικά στην υποστήριξη της υποδομής των εργαστηρίων τους προκειμένου να λειτουργήσουν με τις καλύτερες συνθήκες και υπάρχουν τμήματα που εμφανίζονται ως ολιγομελή, παρότι δεν είναι, γιατί οι μαθητές, οι οποίοι μάλιστα είναι σκληρά εργαζόμενοι, δεν επιτρέπεται να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Το άνοιγμα αυτών των τμημάτων είναι ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας. Κρίσιμης σημασίας αποτελεί επίσης και η λειτουργία τμημάτων του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Ελασσόνας.

Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι καθολικό και στόχος του εκπαιδευτικού συστήματος για το οποίο παλεύουμε πρέπει να είναι η απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών, με τις ανάγκες και τις δυνατότητές τους, σε αυτό.

Ο σεβασμός στην ατομικότητα και τη διαφορετικότητα του κάθε μαθητή και μαθήτριας δεν επιτρέπει τα ολιγομελή τμήματα να παραμείνουν κλειστά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ