ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Απρόοπτη όσο και δυσάρεστη ήταν η εξέλιξη της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, όταν κατά τη διάρκειά της ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά από ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την εξακρίβωση κρούσματος του ιού του δυτικού Νείλου στο δήμο.

Το περιστατικό νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ με την ανακοίνωση της δυσάρεστης εξέλιξης ο κ. Καλογιάννης μετείχε κλειστής σύσκεψης με τους αρμόδιους της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Καλούμαι τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να ενημερώνονται από τις σελίδες του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ενώ σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια θα υπάρξουν και από πλευράς μας», τόνισε ο κ. Καλογιάννης, αναφέροντας στο σώμα πως ο δήμος προστίθεται στους 70 περίπου δήμους της χώρας που εμφάνισαν κρούσματα.

Σημειώνεται πως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ανακοινώθηκε πως το κρούσμα είναι αντιμετωπίσιμο, ενώ η ΔΕΥΑΛ συνεχίζει εντατικά τους ψεκασμούς για την αντιμετώπιση του θέματος.

Καθησυχαστικός

Εν τω μεταξύ μιλώντας στο paidis.com ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Ν. Αντωνίου σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού το συγκεκριμένο περιστατικό είναι αντιμετωπίσιμο, ενώ και η γρίπη είναι μία γρίπη που έχει κάποια ιδιαιτερότητα που δεν μπορεί να φοβίζει.

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ