Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου, τοποθετούμενη για τα περί εκχώρησης του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας, καθώς και 158 ακόμα ακινήτων και εκτάσεων στη δικαιοδοσία του Υπερταμείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο δήμαρχος Λαρισαίων, μετά από ερώτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, άφησε σαφέστατα να εννοηθεί πως η πόλη της Λάρισας, όπως και ολόκληρη η χώρα, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την υπαγωγή αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο.

Ο κ. Καλογιάννης, σαφώς πιο προσεκτικός από τις χθεσινές του, πρώτες, αντιδράσεις, ενημέρωσε το σώμα πως έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του να αποτυπώσουν ποια ακριβώς είναι τα 159 ακίνητα και εκτάσεις της πόλης, η χρήση των οποίων έχει περάσει στη δικαιοδοσία του Υπερταμείου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, πολύ δε περισσότερο οι σημερινές δηλώσεις της νέας υπουργού Πολιτισμού, δεν επιτρέπουν καμία απολύτως χρονοκαθυστέρηση στις αντιδράσεις μας.

Το ζήτημα δεν είναι απλά πολιτικό, αλλά εθνικό. Η πολιτιστική περιουσία της χώρας μας, ούτε πωλείται, ούτε εκχωρείται προς διαχείριση . Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να επιτρέψουμε οποιαδήποτε ολιγωρία, τη στιγμή που αποδεικνύεται πως κυβερνητικοί παράγοντες δεν εξασφάλισαν το εθνικό συμφέρον.

Επειδή εδώ και καιρό ο δήμαρχος Λαρισαίων μιλά για  συνεννόηση και ενιαίο μέτωπο για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την πόλη, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό: να καταγγείλουμε σύσσωμοι την απόφαση της κυβέρνησης να εκχωρήσει εθνικό πλούτο για 99 χρόνια στο Υπερταμείο , μαζί και  το Αρχαίο Θέατρο της πόλης μας και να ενωθούμε όλοι σε έναν κοινό αγώνα προστασίας της εθνικής μας κληρονομιάς.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πίσω”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ