ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Γ.Γ. Υποδομών  κ. Δέδε και του Δημάρχου Τεμπών κ. Κολλάτου στο Υπουργείο Υποδομών για ζητήματα που αφορούν το Δήμο Τεμπών και συγκεκριμένα:

Η κατασκευή – ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου στο ύψος του Πυργετού αναμένετε μετά την προώθηση συστήματος των αναλογικών διοδίων. 

Ήδη η διαδικασία του διαγωνισμού έχει προχωρήσει αρκετά, βρίσκεται στη Β’ Φάση υλοποίησης και σύντομα θα ανακηρυχθεί ανάδοχος.  Ανοίγει δηλαδή από εκεί και πέρα ο δρόμος για την κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου, καθώς υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση, έχουν συντελεσθεί οι απαλλοτριώσεις και έχει ολοκληρωθεί και η μελέτη κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου με την περιβαλλοντική αδειοδότηση που βρίσκεται σε ισχύ. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμοδίου Γ. Γραμματέα τα αναλογικά διόδια οδηγούν σε ολοκληρωμένο κόμβο, ένα έργο-αίτημα που δεν αφορά μόνο την τοπική κοινωνία αλλά ολόκληρο το νομό και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Η λειτουργία των αναλογικών διοδίων σημαίνει αυτόματα την κατάργηση μετωπικών και πλευρικών διοδίων καθώς και την κατάργηση του μετωπικού σταθμού διοδίων στον Πυργετό. Έτσι ακυρώνεται και η μετακίνησή του στα Τέμπη, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των δήμων Τεμπών και Αγιάς, καθώς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Στη συνέχεια συζητήθηκε η πορεία του έργου παράκαμψης Ευαγγελισμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και η πορεία των μελετών ανάδειξης – αξιοποίησης της Κοιλάδας των Τεμπών, ενώ οι αποζημιώσεις των φυσικών και νομικών προσώπων από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2017 αναμένεται να αποδοθούν στους δικαιούχους μέχρι το τέλος Νοεμβρίου του 2018. 

Τέλος και στα πλαίσια αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα, ο Δήμος Τεμπών  έλαβε οικονομική ενίσχυση 600.000€ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να ανταπεξέλθει τόσο στην αντικατάσταση των ζημιών όσο και στην πρόληψη έναντι νέων, γεγονός που χαροποίησε τη δημοτική αρχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ