ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Ενημερωτικό σημείωμα των αιρετών των Παρεμβάσεων στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας Δημήτρη Κοντελέ και Παναγιώτη Ρεμπάπη

Όπως  έχουμε δεσμευτεί  απέναντι στον  κλάδο  συνεχίζουμε την προσπάθεια για την καθιέρωση της πλήρους ενημέρωσης και  διαφάνειας στην λειτουργία του ΠΥΣΔΕ. Αναφερόμαστε στις τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά και στους πίνακες με τα μόρια και τις δηλώσεις προτίμησης των σχολικών μονάδων από τους υπεράριθμους,

στην διάθεση του ΠΥΣΔΕ και τους αποσπασμένους συναδέλφους.

Σχετικά με τις τοποθετήσεις (καλοκαιριού και Σεπτεμβρίου) ενημερώσαμε τον κλάδο με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς (που κανένας δεν  διέψευσε)  που κατέδειξαν τις αδικίες για δεκάδες συναδέλφους στις τοποθετήσεις του καλοκαιριού.

Εδώ θα αναφερθούμε  στους πίνακες με τα μόρια και τις προτιμήσεις  τους οποίους -αν και μέλη του συμβουλίου- πήραμε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Αυτούς λοιπόν τους πίνακες που με  την πίεση την δική μας  και του σωματείου  η διεύθυνση  αναρτούσε στην  ιστοσελίδα της τα δυο προηγούμενα χρόνια- και είχαν την καθολική αποδοχή των συναδέλφων-  την φετινή σχολική χρονιά αρνείται να τους αναρτήσει.  Θα το κάνουμε εμείς. Στις  απειλές   και στα  ‘’επιχειρήματα’’ περί προσωπικών δεδομένων   απαντήσαμε σε προηγούμενη ενημέρωση και δεν θα επανέλθουμε. Θέτουμε όμως ένα ερώτημα.

Πως μπορούν να γνωρίζουν τα στοιχεία των πινάκων  τα μέλη του συμβουλίου, (δυο  μάλιστα από αυτά Κοντελές,  Κοθρά  παίρνουν μέρος στην διαδικασία τοποθέτησης για συμπλήρωση του ωραρίου τους) αλλά να είναι απαγορευτικά για τους υπόλοιπους συναδέλφους;

Η θέση μας ότι είμαστε το αυτί και η φωνή του κλάδου μέσα στο συμβούλιο  και ότι  αυτά που γνωρίζουμε εμείς πρέπει να γίνονται κτήμα όλων των συναδέλφων, δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Ο πόνος  για τα προσωπικά δεδομένα δεν πείθει  κανέναν. Ξέρουμε πολύ καλά  να υπερασπιζόμαστε αυτά που πραγματικά αποτελούν προσωπικά δεδομένα, έχει διαγραφεί η στήλη με τις παρατηρήσεις.  Θα συνεχίσουμε την υπεράσπιση των εργασιακών  δικαιωμάτων   των συναδέλφων μας αλλά και το δικαίωμα τους στην ενημέρωση και την διαφάνεια. Για αυτό λοιπόν καταθέτουμε στο σωματείο και στέλνουμε στα σχολεία τους πίνακες με τα μόρια και τις προτιμήσεις,  για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι αλλά και να ελέγξουν αν υπάρχουν ή έγιναν λάθη  για να διορθωθούν.

Τέλος συνάδελφοι  μετά  και  από  την  χθεσινή  θετική  έκβαση  του  αγώνα  που  δόθηκε  για  την  έγκριση  των ολιγομελών τμημάτων σε 1ο ΕΠΑΛ Λάρισας, ΕΠΑΛ Αγιάς,  και 6ο  Εσπερινό ΕΠΑΛ, με 3ημερη  κατάληψη   της ΔΔΕ , αποδείχθηκε  και  στους πιο  δύσπιστους  ότι  ο  αγώνας  είναι  αυτός  που  φέρνει  αποτελέσματα και πως  καμιά  μάχη  δεν  πάει  χαμένη. Καλούμε  κάθε  συνάδελφο  το  επόμενο  διάστημα  να  συνταχθεί  με  το  κομμάτι  εκείνο  του  κλάδου  που  αγωνίζεται  με  ανιδιοτέλεια  και  συνέπεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ