ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΣΤΟ 2ο Δ.Σ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Στη δημιουργία εκπαιδευτικών ομίλων με τη συνδρομή επαγγελματιών και ερασιτεχνών που εθελοντικά θα μοιραστούν τις γνώσεις τους με τους μαθητές της περιοχής μας, σε μια προσπάθεια για ένα ανοιχτό σχολείο, σημείο αναφοράς και δημιουργίας για την τοπική κοινωνία, προχωρά το 2ο δ.σ. Αμπελώνα.

Στο πλαίσιο αυτό τη φετινή χρονιά στο σχολείο θα λειτουργήσουν τρεις όμιλοι οι οποίοι απευθύνονται σε μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης όλων των σχολείων της περιοχής.

Οι όμιλοι αυτοί είναι:

Α) Όμιλος Φωτογραφίας

Β) Όμιλος βιβλιοδεσίας και τεχνημάτων.

Γ) Αθλητικός Όμιλος

Ο διευθυντής του 2ου δ.σ. Σωτήρης Μπλάνας σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο fb αναφέρει:

“Ξεκινάμε για πρώτη φορά στο σχολείο μας τη δημιουργία εκπαιδευτικών ομίλων με την ευγενική συνδρομή επαγγελματιών και ερασιτεχνών που εθελοντικά θα μοιραστούν τις γνώσεις τους με τους μαθητές της περιοχής μας, σε μια προσπάθεια για ένα ανοιχτό σχολείο, σημείο αναφοράς και δημιουργίας για την τοπική κοινωνία.

Μέσα από τις δράσεις των ομίλων που θα δημιουργηθούν επιδιώκουμε οι μαθητές των σχολείων της περιοχής μας να έρθουν σε επαφή με έργα σπουδαίων δημιουργών. Θέλουμε να προσφέρουμε ποικίλα ερεθίσματα στα παιδιά με σκοπό να πειραματιστούν, να καλλιεργήσουν δεξιότητες, φαντασία , δημιουργικότητα, ομαδικότητα. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα εμπλακούν σε δραστηριότητες που ανήκουν σε μια ποικιλία θεματικών πεδίων. Παιδαγωγικό πλαίσιο, αλλά και διδακτική στρατηγική, θα είναι η ψυχαγωγική εκμάθηση.

Ξεκινάμε με τη δημιουργία τριών ομίλων με την ευχή και την επιθυμία να τους πλαισιώσουμε στο μέλλον και με άλλους.

Οι όμιλοι απευθύνονται σε μαθητές της Ε & Στ τάξης όλων των σχολείων της περιοχής μας και θα είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες θα καλύπτουν μόνο το κόστος των υλικών”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ