ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ…

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λάρισας του ΚΙΝ.ΑΛ. για την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο

Την ώρα που η αποκάλυψη για το εν κρυπτώ πέρασμα δημόσιας ακίνητης περιουσίας περνά για «αξιοποίηση» στο Υπερταμείο κατ’ εντολήν των δανειστών, με τη νομοθέτηση της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αναδεικνύει το πιο αποτρόπαιο προσωπείο των κυβερνώντων, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει το ρόλο του υπερασπιστή

της κυβερνητικής πολιτικής.

Προσπαθώντας να παρουσιάσει το άσπρο – μαύρο, αποφεύγει να απαντήσει για την ουσία του θέματος και αρκείται να ξιφουλκεί κατά όσων αποκαλύπτουν την κυβερνητική αθλιότητα με όρους πολιτικής προπαγάνδας άλλων εποχών.

«Ο νόμος επιτάσσει να περάσει η δημόσια περιουσία στο υπερταμείο» σημειώνει η ανακοίνωση της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας να πει ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι αποτέλεσμα των απαιτήσεων των δανειστών, ότι υλοποιεί μνημονιακές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και ότι κάπως έτσι χιλιάδες στρέμματα, κτίρια και μνημεία (όπως η ίδια η Υπ. Πολιτισμού παραδέχεται), περνούν στην αποκλειστική διαχείριση των δανειστών.

Εκτάσεις και περιοχές που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τις τοπικές κοινωνίες δεσμεύονται για τα υπόλοιπα 99 χρόνια, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για το πώς θα «αξιοποιηθούν» και από ποιους, αλλά και το τι θα σημαίνει αυτό για την πόλη μας.

Τι σημαίνει το πέρασμα του λόφου του Φρουρίου και του Χατζηχαλάρ στο Υπερταμείο;

Ποια είναι τα υπόλοιπα δημόσια ακίνητα στη Λάρισα που περιλαμβάνονται στην Κυβερνητική απόφαση (155 τον αριθμό);

Ρωτήθηκαν οι τοπικές κοινωνίες; Ενημερώθηκαν  για το τι σημαίνει; Κάτι τέτοιο;

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η προσπάθεια δικαιολόγησης αυτής της κυβερνητικής πρακτικής από τους ίδιους που ξεσηκώνονταν για το δήθεν «πούλημα των ασημικών της χώρας», όταν σήμερα δίνουν τα πάντα, όλο το δημόσιο πλούτο, χωρίς ντροπή, πλήρως υποταγμένοι και συμβιβασμένοι και σε πλήρη διάσταση με τις τοπικές κοινωνίες.

Σε ότι αφορά τις αναφορές τους στο ΚΙΝ.ΑΛ. σχετικά με τα περί «προοδευτικών συνεργασιών», πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο, οι κυβερνητικοί εταίροι του Καμμένου και της Παπακώστα. Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο οι προστάτες των ορφανών του Καραμανλισμού. Καλό το παραμύθι αλλά τελειώσανε οι δράκοι…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ