ΣΕ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΛΑΡΙΣΑ

Σε βαλκανικούς ρυθμούς κινείται η πόλη της Λάρισας σήμερα Κυριακή, ημέρα έναρξης του παζαριού. Τα προεόρτια για την μεγάλη συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, ξεκίνησαν ήδη με τα μέλη της μπάντας των χάλκινων οργάνων του Μάρκο Μάρκοβιτς, που συναντώνται στην Κεντρική Πλατεία με  εκατοντάδες χορευτές,

μέλη χορευτικών συλλόγων της Λάρισας.

Ολοι μαζί και υπό τους ήχους της ψηφισμένης μπάντας θα περιδιαβούν στο κέντρο της πόλης και θα καταλήξουν  το μεσημεράκι στην Πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας.

Ποιος είναι ο Μάρκοβιτς και η μπάντα του

Δεξιοτέχνης όσο κανείς άλλος, ο Marko Markovic, γιος του θρυλικού Boban, συνεχίζει την αιώνια λαϊκή κληρονομιά των προγόνων του, των βασιλιάδων Ρομά της εκρηκτικής βαλκανικής μουσικής.
Η Brass Band του Marko, διαθέτοντας όλη εκείνη τη μουσική φλόγα της τσιγγάνικης παράδοσης, προσθέτει επί πλέον στοιχεία από klezmer, jazz, latin, και funk ήχους, εμπλουτίζοντας τα ακούσματά της. Οι συνεργασίες της μπάντας με πολλούς διάσημους μουσικούς, όπως οι Emir Kusturica, Goran Bregovic, DJ Shantel, Ivo Papazov και Esma Redzepova την έκαναν διάσημη σε όλο τον κόσμο.
Για την Brass Band του Marko η μουσική είναι μέρος της ταυτότητάς της, κομμάτι του πολιτισμού της. Η τσιγγάνικη μουσική, με τον εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό, τη χαρακτηριστική ζωτικότητα και την απίστευτη ενέργεια αποτελεί σήμα κατατεθέν της βαλκανικής χερσονήσου.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com