ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Ως γνωστόν , το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει προωθήσει σε διαβούλευση ( μέχρι 1-10-2018 ) Σχέδιο αλλαγής των περιοχών με φυσικά μειονεκτήματα , οι οποίες μέχρι και  σήμερα δίνουν στους εκεί δραστηριοποιούμενους κτηνοτρόφους δικαιώματα λήψης εξισωτικής αποζημίωσης.

Το πρόβλημα είναι πως ο χάρτης που συνοδεύει το Σχέδιο αφήνει απ’ έξω πολλές από τις σημερινές μειονεκτικές περιοχές , με αποτέλεσμα χιλιάδες κτηνοτρόφοι να νιώθουν ήδη τον κίνδυνο απώλειας των εξισωτικών αποζημιώσεων , της αλλαγής των φορολογικών τους στοιχείων και του μηδενισμού των όποιων επιπλέον μορίων δικαιούνται , όταν υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης  ( νέοι αγρότες , σχέδια βελτίωσης, κ.λπ. ).
Ο ίδιος κίνδυνος αγγίζει , συνεπώς ,  και δεκάδες κτηνοτρόφους του Δήμου Τυρνάβου, γι’ αυτό είναι ιδιαιτέρως εξοργιστική η αδιαφορία της δημοτικής αρχής του κ. Σαρχώση , που δεν σκέφτηκε καν να αντιδράσει στο κυοφορούμενο από το ΥΠΑΑΤ πλήγμα εναντίον του κτηνοτροφικού κόσμου της περιοχής μας .
Η δημοτική αρχή του Τυρνάβου , προτάσσοντας τη λογική της κομματικής πειθαρχίας , συμπεριφέρεται ως να μην είδε και να μην άκουσε τίποτα. Καμία κινητικότητα, καμία πρωτοβουλία , καμία  αντίδραση ,
καμία διάθεση μάχης με το ΥΠΑΑΤ για το κατάπτυστο Σχέδιο που πετσοκόβει τους κτηνοτρόφους του Δαμασίου , για παράδειγμα.
Καλούμε λοιπόν , ως “Δράση Πολιτών “, την κοιμισμένη δημοτική αρχή να ξυπνήσει επιτέλους και να αντιδράσει σθεναρά στο προαναφερόμενο Σχέδιο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , όπως πράττουν και άλλοι θιγόμενοι Δήμοι της χώρας.Ο κίνδυνος για τους κτηνοτρόφους είναι μεγάλος και γι’ αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως η συλλογή των στοιχείων εκείνων , πέριξ των οποίων θα δομηθεί μια στέρεα επιχειρηματολογία για την αποτροπή των σχεδιασμών του ΥΠΑΑΤ που θα χτυπήσουν βάναυσα, αν ισχύσουν , τους κτηνοτρόφους μας στο Δαμάσι , και όχι μόνο.
Οι καιροί ου μενετοί.Πρέπει όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου να αντιδράσουν ΤΏΡΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ