ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΝΩΣΟ

Συνεχίζει να δίνει μάχη με τις φλόγες από εδάφους και από αέρος η πυροσβεστική στα κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Λεωφόρο Κνωσού.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου μεταβαίνει αύριο Δευτέρα στο Ηράκλειο, ώστε να εκτιμήσει από κοντά την κατάσταση, ενώ σε εξέλιξη είναι συσκέψεις του πρύτανη και των τοπικών αρχών, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών.

Η είσοδος της Φοιτητικής Εστίας
«Εφ.Συν.» – Μάριος Διονέλλης

Οι αρχές είναι σε επικοινωνία με την Ένωση Ξενοδόχων του νομού για την καλύτερη δυνατή λύση.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 8 το πρωί, όταν οι φοιτητές πετάχτηκαν έξω από τα κτίρια όταν συνειδητοποίησαν ότι τα δωμάτιά τους έχουν γεμίσει καπνούς.

Φωτογραφία «Εφ.Συν.»

Το μέτωπο ενώ είχε τεθεί υπό έλεγχο, μετά τις ρίψεις νερού από δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής, στη συνέχεια αναζωπυρώθηκε. Παράλληλα αναμένεται από την Αθήνα το ελικόπτερο Ericsson, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή των ιδιωτικών υδροφόρων του Ηρακλείου οι ιδιοκτήτες των οποίων έσπευσαν άμεσα στον τόπο της φωτιάς.

Φωτογραφία «Εφ.Συν.»

Το έργο των πυροσβεστών παραμένει δύσκολο, καθώς το κτιριακό συγκρότημα είναι δαιδαλώδες, ενώ στα εργαστήρια υπάρχουν εύφλεκτα υλικά.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Εφ.Συν.» στην Κρήτη, Μάριος Διονέλλης, οι φοιτητές πραγματοποίησαν μόνοι τους καταμέτρηση υπό τον φόβο πως υπάρχει κάποιο άτομο εγκλωβισμένο μέσα στα κτίρια, όμως, όπως όλα δείχνουν όσοι έμεναν στις εστίες είναι σώοι. Συνολικά στις εστίες μένουν 69 φοιτητές και είναι όλοι καλά.

Φωτογραφία «Εφ.Συν.»

Εχει καταστραφεί πλήρως το κτίριο των εστιών, και το κτίριο των εργαστηρίων

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξεκίνησε από κτίριο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο – και επεκτάθηκε άμεσα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γιάννης Λεονταράκης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας. Όπως ανέφερε ο ίδιος η φωτιά αφορά σε κτήριο που ανήκει στο συγκρότημα των εστιών «χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα με τους φοιτητές, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται».

Φωτογραφία «Εφ.Συν.»

Αρχικά, η λεωφόρος Κνωσού έκλεισε για τα οχήματα όμως αυτή την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο η εφημερία άλλαξε και όλα τα περιστατικά μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται στην άλλη πλευρά της πόλης.

Οι Αρχές ζητούν να μην ανοίγουν τα παράθυρα τους οι κάτοικοι της όμορης με το πανεπιστήμιο περιοχής καθώς είναι άγνωστα τα στοιχεία του καπνού και η τυχόν επικινδυνότητα τους. Η πυροσβεστική ρωτήθηκε αν υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης των κατοίκων κοντινών οικιών αλλά όπως ανέφερε δεν συντρέχουν λόγοι απομάκρυνσης τους.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ