ΑΠΟΤΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Η θερμοκρασία την Κυριακή 23/09 έφτασε τους 34°C στη Μακεδονία και τους 33°C στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Τη Δευτέρα 24/09 οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα, όμως από το απόγευμα και από τα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά.

Ο παρακάτω χάρτης (Χάρτης 1) δείχνει τη μεταβολή των μεγίστων θερμοκρασιών την Τρίτη 25/09 σε σχέση με τις αντίστοιχες μέγιστες της Κυριακής 23/09. Παρατηρούμε ότι ο υδράργυρος θα υποχωρήσει πάνω από 10 βαθμούς, κυρίως στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, όμως σε όλη τη χώρα η πτώση θα είναι ιδιαίτερα αισθητή καθώς ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν όχι μόνο στα πελάγη αλλά και σε ηπειρωτικά τμήματα (Βίντεο).

Επιπρόσθετα, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μια περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων από το μεσημέρι της Τετάρτης και ιδιαίτερα την Πέμπτη όποτε και περιμένουμε υψηλό κυματισμό τα πελάγη. Μπορείτε να δείτε την πρόγνωση της έντασης των ανέμων από το Ανεμολόγιο.

Χάρτης 1. Η πρόγνωση της μεταβολής της μέγιστης θερμοκρασίας την Τρίτη 25/09 σε σχέση με τις αντίστοιχες μέγιστες τιμές την Κυριακή 23/09. 

 

Στ. Ντάφης, ΕΑΑ-Πεντέλη- meteo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ