ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στη Δημοτική βιβλιοθήκη Συκουρίου η προγραμματισμένη ημερίδα για το αμύγδαλο στο πλαίσιο της 18ης γιορτής αμυγδάλου 2018.

Καταξιωμένοι επιστήμονες μίλησαν στην ημερίδα για το αμύγδαλο. Ομιλητές ηταν ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.Δημήτρης Κουρέτας,ο καθηγητής δενδροκομίας ΤΕΙ Θεσσαλίας κ.Αλέξανδρος Παπαχατζής,ο γεωπόνος του Δήμου Τεμπών κ.Σπυρίδων Μπετχαβές και τέλος ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Αγροτικής Ανάπτυξης Α.Ε κ.Κωνσταντίνος Μπλιάτσος ,τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος κ.Ιωάννης Κολλάτος .

Στον σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος αναφέρθηκε στην γιορτή αμυγδάλου που έχει γίνει θεσμός και πραγματοποιείται κάθε χρόνο και την προσπάθεια που γίνεται για την προβολή των αγροτικών προϊόντων του Δήμου μας, κατοχυρώνοντας την ονομασία προέλευσης και εξασφαλίζοντας την αναγνωρισιμότητα.:

Στέλνουμε ένα μήνυμα προς όλους, ότι θα είμαστε δίπλα τους, αρωγοί στις προσπάθειές τους, πιστεύοντας ότι η ανάπτυξη θα έρθει στις τοπικές κοινωνίες και την αγροτική παραγωγή με έργα ουσίας και άμεσης απόδοσης που δίνουν προστιθέμενη αξία στην τοπική και εθνική οικονομία.

Όπως επίσης έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψή και όχι μόνο στις καθιερωμένες γιορτές αμυγδάλου την αναγκαιότητα ένταξης ενός έργου πνοής για την περιοχή. Αναφέρομαι στην κατασκευή του ταμιευτήρα «Πουρναρίου –Αμπελακίων» στη θέση Λιβαδότοπος.

Να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά  όσους συμμετέχουν στην οργάνωση αυτής της ημερίδας . Το Σύλλογο γυναικών περιοχής Συκουρίου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας περιφερειακή ενότητα Λάρισας, τον ΔΟΠΑΠΕΠ του Δήμου μας, τους μαζικούς τους φορείς της περιοχής και όλους τους παραγωγούς που με την ευαισθησία και την εργατικότητά τους δίνουν προστιθέμενη αξία σε αυτό το εκλεκτό αγροτικό προϊόν.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απεύθυνε ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Θεσσαλίας αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Λαδόπουλος και το μέλος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ζήσης Παρλίτσης, ενώ παρέμβαση στην ημερίδα πραγματοποίησε ο καθηγητής κ. Γεώργιος Ζακυνθινός καθώς και ο επιχειρηματίας κ. Κώστας Λανάρας.

Την ημερίδα παρακολούθησαν αντιδήμαρχοι,δημοτικοί σύμβουλοι ,πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων συλλόγων και φορέων την περιοχής .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ