Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΚΑΜΠΙΤΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ

Μια ιδιαίτερα συγκινητική όσο και δυνατή στιγμή έζησε ο φωτορεπόρτερ Στέλιος Ματσάγγος που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί στην Αθήνα με τη 17χρονη Παλαιστίνια-σύμβολο του αγώνα του λαού της Αχέντ Ταμίμι, που βρέθηκε στη χώρα μας καλεσμένη της ΚΝΕ για το φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ.

«Ήθελα απλά να της σφίξω το χέρι, ενώ η ίδια ολιγόλογη και μετρημένη στάθηκε στην ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των λαών ευχαριστώντας όλους για την υποδοχή και περιγράφοντας τους αγώνες ως “συγκοινωνούντα δοχεία” για την κατάκτηση του δίκιου», περιέγραψε τη συνάντηση και τα συναισθήματά του στο paidis.com ο καταγόμενος από τον Αγιόκαμπο φωτορεπόρτερ, που αντάμωσε τη νεαρή Παλαιστίνια στα γραφεία της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας.

Θυμίζουμε πως η 17χρονη σήμερα Α. Ταμίμι έγινε σύμβολο του παλαιστινιακού λαού όταν το Δεκέμβριο του 2017 χαστούκισε Ισραηλινό στρατιώτη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, με την πράξη της να κάνει το γύρο του κόσμου, ενώ η ίδια διώχθηκε από τις ισραηλινές αρχές και φυλακίστηκε για 8 μήνες.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: Μιχάλης Καραγιάννης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ