ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Η Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

“Σταθήκαμε πάντα κοντά στον εμπορικό κόσμο και θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί του…», υποστήριξε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

Συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο και τα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας πραγματοποίησε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου, μετά από αίτημα της ίδιας και στόχο την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα

που άπτονται του ενδιαφέροντος και των δυο πλευρών.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου η κα Καραλαριώτου ζήτησε ενημέρωση από τα μέλη της διοίκησης για το “Open Mall”, ένα πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο συμπεριλαμβάνονταν στις προτεραιότητες της ίδιας στις εκλογές του 2014, και για το οποίο ουδεμία ενημέρωση υπήρξε εντός του δημοτικού συμβουλίου. Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων, αφού άκουσε τις απόψεις και τους προβληματισμούς των εμπόρων τόνισε πως «είναι σημαντικό να υλοποιηθεί τα συγκεκριμένο πρόγραμμα, με δράσεις όμως παρέμβασης οι οποίες θα μπορέσουν να φέρουν μετρήσιμα αποτελέσματα στην βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των εμπορικών επιχειρήσεων στο κέντρο της Λάρισας».

Ταυτόσημες απόψεις επικράτησαν στην κουβέντα που αφορούσε τα έργα που εκτελούνται στο κέντρο της πόλης, καθώς η ταυτόχρονη εκτέλεση τους έχει δημιουργήσει πολλά και σημαντικά προβλήματα στις επιχειρήσεις, καθώς η προσέλευση του αγοραστικού κοινού έχει μειωθεί αισθητά. Η κ. Καραλαριώτου παρουσίασε τις δικές της θέσεις, όσον αφορά την υφιστάμενη κατάσταση, κάνοντας, για μια ακόμη φορά, λόγο για «προχειρότητα και εκλογική βιασύνη της δημοτικής αρχής».

«Από τη στιγμή που η δημοτική αρχή αποφάσισε,  λόγω των δημοτικών εκλογών που αποφασίστηκαν για τον ερχόμενο  Μάιο, την ταυτόχρονη εκτέλεση έργων στο κέντρο της πόλης, θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει για θέσεις πάρκινγκ πέριξ του κέντρου, για όσους δουλεύουν, για όσους θέλουν να ψωνίσουν,  για τους μόνιμους κάτοικους της περιοχής αλλά και να είχε   προγραμματίσει ασφαλείς διεξόδους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης    », τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ υπεραμύνθηκε της θέσης της, την οποία και εξήγησε στα μέλη της διοίκησης στου Εμπορικού Συλλόγου, πως «οι παρεμβάσεις που εκτελούνται στην Μεγ. Αλεξάνδρου και η απαγόρευση της κίνησης των αυτοκίνητων , θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στον ιστό της πόλης, καθώς μιλάμε για μια κεντρική της αρτηρία την οποία αυτή τη στιγμή αποφράσσουν» προσθέτοντας ότι «το 1,5 εκ ευρώ που προϋπολογίστηκε για την ανακατασκευή της Μεγ. Αλεξάνδρου, ενός δρόμου που δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα και που είχε ανακατασκευαστεί από την προηγουμένη δημοτική αρχή, θα μπορούσε να διατεθεί για τις παρεμβάσεις στην οδό Βόλου που έχουμε ατυχήματα ή  για έργα σε συνοικίες ή χωριά  του Δήμου, εκεί δηλαδή που σε πολλές των περιπτώσεων δεν υπάρχει ούτε άσφαλτος».

Επιπλέον, η ίδια η κ. Καραλαριώτου επανέλαβε τους προβληματισμούς της για αύξηση της επισκεψιμότητας στα μεγάλα εμπορικά κέντρα που θα δημιουργηθούν  εκτός του κέντρου της πόλης εξαιτίας της διαμορφωθείσας κατάστασης σε αυτό, έναν προβληματισμό που ασπάστηκαν οι εκπρόσωποι των εμπόρων της πόλης.

Τέλος, οι δυο πλευρές μίλησαν και για το παζάρι της Λάρισας, έναν θεσμό ο οποίος, ως γνωστόν επηρεάζει πάντα αρνητικά τους τζίρους της αγοράς, με την κα Καραλαριώτου να εξηγεί πως δεν είναι απέναντι στο θεσμό του παζαριού, αλλά πως θα πρέπει να αλλάξει ο χαρακτήρας του θεσμού, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται επιπρόσθετα προβλήματα στις επιχειρήσεις της πόλης.

Κλείνοντας τη συζήτηση, η κ. Καραλαριώτου τόνισε:

«Από το 2014, όταν και επίσημα ως υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων επισκέφτηκα την τότε διοίκηση του Συλλόγου σας, τόνισα πως είναι ανάγκη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια στενή συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές, με στόχο την πίεση προς την κεντρική εξουσία, τον ουσιαστικό έλεγχο και τον δραστικό περιορισμό του παραεμπορίου, την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των καταστημάτων, την αξιοποίηση ευκαιριών εξωστρέφειας. Μετά από τέσσερα χρόνια και τα όσα συνέβησαν τόσο στη χώρα, όσο και στην πόλη, δυστυχώς όλα τα παραπάνω εξακολουθούν να παραμένουν ζητούμενα.

Μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο, τη διοίκηση και τα μέλη του, θα πρέπει να σχεδιάσουμε εκείνες τις τοπικές δράσεις ώστε να στηριχθεί ο έμπορος της πόλης στην πράξη. Αυτός είναι ο στόχος μου και αυτό θα κάνω».

Στη συνάντηση με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, ήταν παρόντες, εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου η κ. Λένα Λιάγκουρα , οι κ.κ Ιωάννης  Σίνης, Κωνσταντίνος Ευσταθίου, Αθανάσιος Μαργαρίτης, Χρήστος Φιλιππόπουλος. Η κ. Καραλαριώτου  συνοδευόταν από τους  δημοτικούς συμβούλους  κ.κ. Αντώνη Πράπα, Δημήτρη Γεωργάκη και την διαμερισματική σύμβουλο κ. Φωτεινή Τουρσουνίδου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ