ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΛΑΡΙΣΑΪΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ WORLD FOOD MOSCOW

Εκλεισε τις πύλες της η Διεθνής Εκθεση τροφίμων και ποτών World Food Moscow 2018 (17-20/9/2018), που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Ρωσική πρωτεύουσα. Το Επιμελητήριο Λάρισας συμμετείχε στην έκθεση σε κοινό περίπτερο 30 τ.μ.  με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με τις κάτωθι επιχειρήσεις μέλη του:

ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΙΚΕ (επεξεργασία και τυποποίηση Αρωματικών-Φαρμακευτικών φυτών)

ΕΛΑΙΟΓΑΙΑ ΕΠΕ (Βιοτεχνία Επεξεργασίας Ελιάς)

CAMPUS A.E.B.E.

Γεώργιος Κατσίφας Ανώνυμη Βιοτεχνική &  Εμπορική  Εταιρεία Εισαγωγή-Επεξεργασία-Εμπόριο Καφέδων & Μπαχαρικών.

Το Επιμελητήριο Λάρισας εκπροσώπησαν στην ως άνω έκθεση ο υπεύθυνος εξυπηρέτησης επιχειρήσεων (ΓΕΜΗ – ΥΜΣ)  κ. Ιωάννης Ζησάκης και ο Διοικητικός Σύμβουλος κ. Εμμανουήλ Σάρρος. Την  Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Λαδόπουλος.

Η  WORLD FOOD MOSCOW θεωρείται η κορυφαία έκθεση τροφίμων της Ρωσίας και αποτελεί την ιδανική ευκαιρία προώθησης των προϊόντων και ενίσχυσης των πωλήσεων σε ένα κοινό χονδρεμπόρων, βασικών αγοραστών, εθνικών αλυσίδων, πωλητών λιανικού εμπορίου και διανομέων από τη Ρωσία και όλο τον κόσμο. Ο απολογισμός της έκθεσης  είναι γύρω στους 1600 εκθέτες από 65 χώρες και επισκέπτες εκ των οποίων 27.000 Ρώσοι επισκέπτες και 3.200 από άλλες χώρες.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Ανδρέας Φρυγάνας  και ο Σύμβουλος ΟΕΥ κ. Αθανάσιος Καραπέτσας επισκέφθηκαν το ελληνικό περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας  και του Επιμελητηρίου Λάρισας και αντάλλαξαν απόψεις με τους εκπροσώπους των δύο φορέων, συζητώντας και εκτενώς το ενδεχόμενο διοργάνωσης μιας επιχειρηματικής αποστολής στη Ρωσία με ελληνικές εταιρίες από την περιοχή της Θεσσαλίας για την περαιτέρω διείσδυση στη ρωσική αγορά.

Οι λαρισαϊκές επιχειρήσεις έκαναν αξιόλογες επαφές και Β2Β συναντήσεις με Ρώσους εισαγωγείς και διανομείς και οι Λαρισαίοι επιχειρηματίες ήταν αρκετά αισιόδοξοι από την έκβαση των επιχειρηματικών τους ραντεβού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ