ΤΟ Π.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΕΠ ΤΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η περιοχή κατασκευής του κόμβου

Την έγκριση κατάθεσης αίτησης χρηματοδότησης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Θεσσαλίας 2014 – 2020» (αριθμός πρόσκλησης 047) του έργου: «Κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου στην Χ.Θ. 17+800, επί της Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης», στο ύψος του Τυρνάβου, αναμένεται να ζητήσει από το περιφερειακό συμβούλιο

Θεσσαλίας ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός ώστε να μπει σε τροχιά υλοποίησης ένα σημαντικό για την περιοχή του Τυρνάβου έργο.

Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του οργάνου την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για το έργο της κατασκευής του ισόπεδου κόμβου στη νέα εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης στο ύψος του Τυρνάβου και ειδικά στο σημείο που θα τελειώνει η παράκαμψη της πόλης του Τυρνάβου και η οποία θα ενώνει την παλιά με την νέα ε.ο. Λάρισας – Κοζάνης.

 

Η περιοχή κατασκευής του κόμβου

Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό περίπου 2 εκ. € και το οποίο προβλέπει πέραν της κατασκευής του ισόπεδου κόμβου, τη διαμόρφωση δύο (2) παράπλευρων οδών, μήκους 460m και 380m, εκατέρωθεν του νέου τμήματος της Ε.Ο.3, στην περιοχή του ισόπεδου κόμβου αλλά και την κατασκευή των συνοδών έργων:

  • Εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού της οδού και των κόμβων
  • Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της οδού (εγκάρσια και διαμήκη τεχνικά έργα για την ομαλή απαγωγή των υδάτων, καθώς και κατάλληλες πλευρικές κατασκευές.
τα σημεία των παράπλευρων οδών

Ο φάκελος με τη μελέτη και τα στοιχεία του έργου που συντάχτηκαν με ευθύνη του δήμου Τυρνάβου έχει πάρει την έγκριση του υπουργείου και μένει πλέον μετά τη συνεδρίαση του π.σ. την Παρασκευή η ένταξη στο ΠΕΠ Θεσσαλίας για να χρηματοδοτηθεί ώστε να είναι δυνατή η δημοπράτησή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ