ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, με ιδιαίτερη ανησυχία επισημαίνει το επικίνδυνο κλίμα του εφησυχασμού που συντηρεί η κυβέρνηση μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν.

Καμία πραγματική βάση δεν έχει η κυβερνητική φιλολογία για «ήρεμα νερά» και «θετικές προοπτικές» που ανοίγονται στις σχέσεις των δύο χωρών.

Τίποτα δεν μπορεί “να κρύψει κάτω από το χαλί”, ότι οι πάγιες διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης, σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, είναι παρούσες και εκδηλώνονται με παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, απειλές κλπ.

Όλα αυτά κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ με τη ΝΑΤΟϊκή αρμάδα πάντα παρούσα να οργώνει το Αιγαίο , άγρυπνος φρουρός των κινήσεων των αντίπαλων ρωσικών πλοίων. Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί καμία εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στην πράξη.

Η κλιμάκωση του τουρκικής επιθετικότητας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή και η μετατροπή όλης της Ελλάδας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, μας καλούν σε επαγρύπνηση, δυνάμωμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης και της κοινής δράσης με τον τουρκικό λαό, πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com