ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί προωθεί την ένταξη 10.119 δημόσιων ακινήτων στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), το γνωστό ως «υπερταμείο» των ιδιωτικοποιήσεων, εκ’ των οποίων τα 636 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

(157 στην Π.Ε Λάρισας, 450 στην Π.Ε Μαγνησίας, 20 στην Π.Ε Τρικάλων και 9 στην Π.Ε Καρδίτσας).

Στο «υπερταμείο» που αποτελεί ένα εργαλείο αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων με μπούσουλα την κερδοφορία του κεφαλαίου “αξιοποιώντας” τις υποδομές, για να διασφαλίζεται η αποπληρωμή του δημόσιου χρέους και ταυτόχρονα να χρηματοδοτούνται επενδυτικοί όμιλοι. Θυμίζουμε ότι το 50% από τα κέρδη του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) πηγαίνει για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους που δημιούργησε η πλουτοκρατία, ενώ το άλλο 50% κατευθύνεται σε “επενδύσεις”, με γνώμονα βέβαια την κερδοφορία των μεγαλομετόχων.

Η προώθηση στο υπερταμείο, κρυμμένων πίσω από κωδικούς του κτηματολογίου, αυτών των δημόσιων ακινήτων, ανάμεσά τους και αρχαιολογικών χώρων (Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, Αρχαιολογικός χώρος Ν. Αγχιάλου, Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Τρίκκης-Ασκληπιείο Τρικάλων), Παλιό & Νέο Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων, ακόμα το κτίριο που στεγάζεται η Π.Ε Τρικάλων και ποιος ξέρει τι άλλα “φιλέτα” της Θεσσαλίας, το μόνο που εξυπηρετεί είναι το στρατηγικό σχέδιο του κεφαλαίου, εγχώριου και διεθνούς, για “αξιοποίηση” της κρατικής περιουσίας και υποδομών με μοναδικό στόχο την αύξηση της κερδοφορίας του.

Τελικά και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα άλλα αστικά κόμματα που υπηρετούν το καπιταλιστικό κέρδος, είναι πρόθυμος να πουλήσει και να παραδώσει αρχαιολογικούς και άλλα πολιτιστικά – ιστορικά μνημεία στους επιχειρηματικούς ομίλους που συνεχώς αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες για περισσότερα κέρδη. Κατά τα άλλα, δήθεν μέτωπο εναντίον του νεοφιλελευθερισμού. Όσο ταυτίζονται στρατηγικά και στο συγκεκριμένο θέμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, τόσο θα σηκώνουν τους τόνους της κάλπικης αντιπαράθεσης.

Η πείρα που ήδη υπάρχει από τις μέχρι τώρα ιδιωτικοποιήσεις δείχνει ότι το μάρμαρο τελικά το πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα είτε με την αύξηση των τιμολογίων, των εισιτηρίων κ.α, είτε γιατί δεν θα μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν τις εγκαταστάσεις που θα εκχωρηθούν, είτε με την χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων. Έτσι δημιουργούνται τα κέρδη και οι θετικοί ρυθμοί της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Από αυτή την καπιταλιστική ανάπτυξη που υπηρετεί τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα άλλα αστικά κόμματα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα.

Ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είναι να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών παλεύοντας ενάντια στην πραγματική αιτία που τους τις στερεί, που δεν είναι άλλη από την κερδοφορία του κεφαλαίου, την οποία υπηρετούν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com