ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ (ΦΩΤΟ)

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 35χρονου Σέρβου ορειβάτη Ρ.Ι που χθες εντοπίστηκε τραυματισμένος στον Όλυμπο για να ακολουθήσει επιχείρηση μεταφοράς του σε καταφύγιο όπου και διανυκτέρευσε, ενώ σήμερα μεταφέρθηκε ασφαλής σε νοσοκομείο.

Η περιπέτεια του 35χρονου ξεκίνησε χθες, όταν κατά τη διάρκεια ανάβασης στο βουνό των θεών, που πραγματοποιούσε με ολιγομελή ομάδα ομοεθνών του, άγνωστο πως έπεσε σε δύσβατο σημείο στη θέση «Κακόσκαλα» και σε υψόμετρο 2.900 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο γόνατο.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών, αφού μετά από σχετική ειδοποίηση του υπεύθυνου του καταφυγίου «Γ. Αποστολίδης» 24μελής ορειβατική ομάδα που συγκροτήθηκε από την 8η ΕΜΑΚ, τη 2η ΕΜΑΚ και πυροσβέστες από το Λιτόχωρο, την Κατερίνη και την Ελασσόνα κατάφερε να εντοπίσει τον ορειβάτη και να τον μεταφέρει με τη χρήση σχοινιών και φορείου στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» όπου και διανυκτέρευσε.

Η δύσκολη επιχείρηση ολοκληρώθηκε σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου, με τη μεταφορά του 35χρονου Σέρβου στη θέση «Γκορτσιά» όπου και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: F/B Φίλοι 8ης ΕΜΑΚ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ