ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΤΟΥ ΤΖ. ΦΕΣΤΑ ΚΑΙ Η ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ

Άρωμα Ιταλίας είχε η παρουσίαση του νέου τεχνικού της ΑΕΛ Τζ. Φέστα, ο οποίος δεν δίστασε να αναφέρει πως «έψαξε» την ομάδα παίρνοντας πληροφορίες από φίλο του που είχε παίξει αντίπαλος των «βυσσινί» κατά την ένδοξη ευρωπαϊκή πορεία του παρελθόντος.

«Γνωρίζω πως πρόκειται για καλό κλαμπ με μεγάλη ιστορία, ενώ μου μίλησε φίλος που πριν 20 χρόνια αγωνίστηκε εναντίον της ΑΕΛ με τη Σαμπντόρια», ανέφερε ο 49χρονος προπονητής, για να έρθει η… διόρθωση με τη χαρακτηριστική φράση «ίσως και λίγο παραπάνω» από τον διευθύνοντα σύμβουλο και αντιπρόεδρο των «βυσσινί» Δ. Μάρκου.

Για την ιστορία ο νέος τεχνικός αναφερόταν στην ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΛ πριν 33 ολόκληρα χρόνια, όταν και στο δρόμο της βρέθηκε η ιταλική ομάδα. Κυπελλούχος ’85 τότε η ΑΕΛ έγραφε τη δική της μοναδική ιστορία, αφού οι περίφημοι Σούνες, Φράνσις, Μπορντόν, Βιέρκοβουντ, Ματεόλι, Μανίνι, Πελεγκρίνι, Μαντσίνι και Βιάλι, ίδρωσαν για να πάρουν την πρόκριση από τους «βυσσινί», δραπετεύοντας με 1 – 1 και γκολ στα τελευταία λεπτά από το Αλκαζάρ και νικώντας με 1 – 0 στην Γένοβα, με το μεγάλο Ρομπέρτο Μαντσίνι να σκοράρει και τα δύο γκολ των Ιταλών, ενώ στο παιχνίδι του Αλκαζάρ το προβάδισμα στην ΑΕΛ είχε δώσει ο αείμνηστος Γιώργος Μητσιμπόνας.

Επιστρέφοντας στο σήμερα και δίνοντας το στίγμα του στους δημοσιογράφους ο κ. Φέστα τόνισε πως είναι μαχητής και δεν φοβάται, κάτι που θέλει να εμφυσήσει και στους παίκτες του αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ