ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Το Δίκτυο Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την Ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας και το Αγροτικό-Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων Ελασσόνας διοργανώνουν Εκδήλωση-Αφιέρωμα στην απελευθέρωση της περιοχής Ελασσόνας του 1912 και μουσικοχορευτική παράσταση με τραγούδια και χορούς της ΚΙΝΑΣ και της ΕΛΛΑΔΑΣ.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, ώρα 8.00 μ.μ., στο Κοσμικό Κέντρο ΦΑΝΤΑΣΙΑ, στην Ελασσόνα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία με θέμα: «Οι παράγοντες της νικηφόρας έκβασης του Πολέμου του 1912 για τον Ελληνικό στρατό  και η σημασία των μαχών της περιοχής Ελασσόνας» και με Ομιλητή τον Κώστα Σαχινίδη, Δρα Κοινωνιολογίας, Πολιτικό Επιστήμονα.

Συμμετέχουν οι Χορευτικές ομάδες των Φορέων:

-Καλλιτεχνική ομάδα της Ακαδημίας Μουσικής και Χορού του North Minzu University από την ΚΙΝΑ. Παίζουν οι μουσικοί: BU FANSHU, erhu και WEI YUXUAN, pipa.

Τραγουδούν οι: LI PENGFEI και LIU SHUANGLE.

-Κέντρο Τέχνης, Λόγου και Κοινωνικής Δράσης επ. Ελασσόνας, με χορούς της Θεσσαλίας και της Ηπείρου και με τη συνοδεία της ορχήστρας του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΙΧΑΛΕ.

-Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Λόφου Ελασσόνας με ποντιακούς χορούς. Συνοδεύουν οι μουσικοί:ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ποντιακή λύρα, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΣΚΙΝΗΣ, νταούλι.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει η κ. ΕΛΕΝΗ ΜΠΛΙΟΥΜΗ, εκπαιδευτικός.

Η επιμέλεια της εκδήλωσης είναι του δρα ΚΩΣΤΑ ΣΑΧΙΝΙΔΗ.

H εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη των Φορέων:

-ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO

-CHINESE NATIONAL MUSEUM OF ETHNOLOGY

-MINZU UNIVERSITY OF CHINA.

Η Είσοδος είναι ελεύθερη

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com