ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 

Ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΛ που υποστηρίζει ότι οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Λάρισας, καταγγέλει στην εργατική τάξη, τις επαναλαμβανόμενες δίκες 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, για τις κινητοποιήσεις εναντίον στις δηλώσεις για το Ασφαλιστικό του Υπουργού Εργασίας της κυβέρνησης Ν.Δ, Γιάννη Βρούτση, τον Γενάρη του 2013.

Τώρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που το παίζει και προοδευτική, οδηγούνται ξανά στο δικαστήριο να δικαστούν, παρ΄ ότι ήδη δικάστηκαν σε προηγούμενη δίκη και καταρρίφθηκαν όλες οι κατηγορίες της τότε κυβέρνησης Ν.Δ.

Αποδεικνύεται ότι η μεταμνημονιακή εποχή, όχι απλά θα συνεχίσει να είναι αντεργατική, αφού κυβέρνηση υποστηρικτή του κεφαλαίου εξακολουθούμε να έχουμε, αλλά φέρνει και περισσότερο αυταρχισμό, διώξεις και δίκες, ταξικών συνδικαλιστών και όσων αγωνίζονται ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές που εξαθλιώνουν την εργατική τάξη και τα φτωχά λαικά στρώματα των αυτοαπασχολούμενων και της αγροτιάς.

Διώκουν πρωτίστως συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, γιατί γνωρίζουν καλά, ότι μόνο αυτοί μπορούν και αγωνίζονται για να ανασυγκροτηθεί το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και να αντεπιτεθεί διεκδικώντας την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης και όχι τα κέρδη των λίγων.

Πέρα από τους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που ξαναδικάζονται στις 2/10/18, στα δικαστήρια σέρνονται για πολλοστή φορά και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος του ΕΚΝΛ, γιατί το ΕΚΝΛ πήγε να εκφράσει την στήριξη στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών το 2017 στον κόμβο Νίκαιας της Λάρισας, ο πρόεδρος του ΕΚΝΛ και άλλοι αγωνιστές γιατί οργάνωσαν συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια τον Γενάρη του 2018, ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών λαικών οικογενειών, σειρά συνδικαλιστικών στελεχών του ΕΚΝΛ και σωματείων για οργάνωση κινητοποιήσεων σε χώρους δουλειάς που οι εργοδότες έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους ή μειώνουν τους μισθούς, προχωράνε σε απολύσεις.

Συλλαμβάνουν και παραπέμπουν σε δίκη μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λάρισα, που προπαγάνδιζαν το Φεστιβάλ τους, ξυλοφορτώνουν και παραπέμπουν σε δίκη φοιτητές για τις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στην Αθήνα, βγάζουν παράνομες απεργίες όπως των εργαζομένων στην COSCΟ που διεκδικούν ΣΣΕ και μέτρα προστασίας της ζωής από τον επαγγελματικό κίνδυνο, δικάζουν επανειλημμένα αγρότες στη Θεσσαλία για τις κινητοποιήσεις τους και τελειωμό δεν έχει ο κατάλογος.

Τότε ήταν ο Βρούτσης της ΝΔ που ήθελε να επιβάλει τους μνημονιακούς νόμους για ασφαλιστικό, σφαγή μισθών και δικαιωμάτων. Σήμερα είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που βάζει σε εφαρμογή το νόμο Βρούτση της Ν.Δ. και μαζί ψήφισαν την τροπολογία Βρούτση – Αχτσιόγλου, που καταργεί τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και θα καθορίζει η κυβέρνηση, κατ’ εντολή της εργοδοσίας τον κατώτερο μισθό. Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την βρώμικη δουλειά σε βάρος των εργατών και των συνταξιούχων, που άφησαν στη μέση οι κυβερνήσεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ.

Το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, δεν τρομοκρατείται, δεν υποστέλλει την σημαία του ταξικού αγώνα, απέναντι στις επιθέσεις της κυβέρνησης του κεφαλαίου, του αστικού κράτους και της ίδιας της εργοδοσίας. Καλεί την εργατική τάξη να μην δειλιάζει, να μην «τρώει» τα ψέματα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά να οργανωθεί στα ταξικά συνδικάτα, να μπει μαζικά στους αγώνες με τα αιτήματα και τους στόχους πάλης που προτείνει το ΠΑΜΕ, γιατί αυτά ανταποκρίνονται στις δικές της ανάγκες, κάνοντας πέρα και τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές. Να πάρει μαζικά μέρος στην πανεργατική απεργία, που κήρυξε το ΕΚΝΛ, από κοινού με δεκάδες άλλα Ε.Κ, Ομοσπονδίες και σωματεία, για τις 8 Νοέμβρη.

Το ΕΚΝΛ, αξιώνει την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ. Το σταμάτημα των δικών και διώξεων εναντίον όλων των συνδικαλιστών και εργαζομένων, μικρομεσαίων αγροτών, ΕΒΕ και φοιτητών, που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των εργατικών και λαικών συμφερόντων. Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων – Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!