ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σε τροχιά κινητοποιήσεων μπαίνουν από τη Δευτέρα οι μαθητές Γυμνασίων, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Λάρισας που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με στόχο να δημοσιοποιήσουν τα αιτήματά τους και να διεκδικήσουν τη λύση τους.

Στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος και οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ οι οποίοι σε κείμενό τους αναφέρουν τα εξής:

“Ο θεσμός του σχολείου αποτελεί ένα από τους πιο καίριους φορείς κοινωνικοποίησης του ούνχρονου νέου. Στα πλαίσια του σχολείου ο νέος ανακαλύπτει την αξία του κοινωνικού συνόλου, αναπτύσσει την κριτική σκέψη, αποκτά μαχητικότητα και δυναμισμό αλλά το κυριότερο, συνειδητοποιεί το χρέος που έχει ως πολίτης να όρα όταν αμφισβητούνται τα βασικά δικαιώματα αυτού και των συνανθρώπων του. Ενστερνιζόμενοι πλήρως αυτό το πνεύμα, οι μαθητές του 2ου Λυκείου Λάρισας αποφάσισαν να κινητοποιηθούν και να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για τις αλλαγές που επιφέρει στην παιδεία το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου, αλλά και για τις χρόνιες παθογένειες της Ελληνικής εκπαίδευσης γενικότερα .Γι’ αυτό το λόγο, καλούμε σύσσωμη τη μαθητική κοινότητα της Λάρισας να προχωρήσει σε πορεία με κοινό στόχο να κατακτήσουμε ία δικαιώματα που μας ανήκουν, να μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα θέλω μας και να κατακτήσουμε τα όνειρα μας.

θα πραγματοποιηθούν πορείες σε καθημερινή βάση, μέχρι να υλοποιηθούν ία αιτήματά μας!

ΛΟΓΟΙ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

  • Διατήρηση του μαθήματος των Λατινικών, καθώς η προσθήκη του καθαρά εννοιολογικού μαθήματος της κοινωνιολογίας επιβαρύνει το φόρτο εργασίας των υποψήφιων και δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για περαιτέρω αποστήθιση.
  • Διαχωρισμός των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, διότι πρόκειται για δυο μαθήματα με διακριτούς στόχους και διαφορετικά αντικείμενα
  • Διατήρηση των συντελεστών βαρύτητας, εφόσον η κατάργησή τους εξισώνει όλα τα μαθήματα και αγνοεί το βαθμό δυσκολίας κάθε γνωστικού αντικειμένου.
  • Επαναφορά του προηγούμενου συστήματος απουσιών , καθώς το νέο σύστημα δε δέχεται δικαιολογητικά ιατρών παρά μόνο μετά από νοσηλεία, γεγονός που υποχρεώνει τους μαθητές να σπαταλούν πολύτιμες απουσίες για ελαφρά νοσήματα.
  • Αμεση διευθέτηση του ζητήματος της αγοράς των βιβλίων ξένων γλωσσών. διότι το δικαίωμα στη δωρεάν παιδεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, ενώ τα αντίστοιχα μαθήματα είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενα.
  • Κάλυψη των κενών θέσεων καθηγητών σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (ξένες γλώσσες, αθλήματα, αρμονία, σχέδιο) προκειμένου οι μαθητές να έχουν την δυνατότητα να προετοιμαστούν κατάλληλα χωρίς να στρέφονται στο φροντιστήριο.
  • Άμεση υλοποίηση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας με σκοπό την στήριξη και την παροχή βοήθειας σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού συστήματος.
  • Δωρεάν χρήση των ΜΜΜ από τους μαθητές έτσι ώστε να καθίσταται δυνατή η μετακίνηση από απομακρυσμένες περιοχές και να εξασφαλίζεται η πρόσβασή τους σε κοινωνικούς, πολιτιστικούς και αθλητηκούς χώρους, με περιβαλλοντικό πρόσημο.
  • Να αυξηθούν τα κονδύλια που διατίθενται στην εκπαίδευση, θεσμοθέτηση μαθήματος επαγγελματικού προσανατολισμού, το οποίο θα ενημερώνει τους μαθητές για τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς εργασίας και θα τους κατευθύνει στην ορθή επιλογή επαγγέλματος.
  • Αύξηση των κονδυλίων έτσι ώστε να εξοπλιστούν οι χώροι του σχολείου με σύγχρονα εποπτικά μέσα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ