ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με ομόφωνη αόφαση του περιφερειακού συμβουλίου που συνεδρίασε την Παρασκευή παρουσία του δημάρχου Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της περιφέρειας Θεσσαλίας η χρηματοδότηση του κυκλικού ισόπεδου κόμβου Τυρνάβου που βρίσκεται στη νέα εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης

στο ύψος του Τυρνάβου και ειδικά στο σημείο που θα τελειώνει η παράκαμψη της πόλης του Τυρνάβου και η οποία θα ενώνει την παλιά με την νέα ε.ο. Λάρισας – Κοζάνης.προϋπολογισμού μελέτης άνω των 2 εκ. ευρώ.

Η περιοχή κατασκευής του κόμβου

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο προβλέπει πέραν της κατασκευής του ισόπεδου κόμβου, τη διαμόρφωση δύο (2) παράπλευρων οδών, μήκους 460m και 380m, εκατέρωθεν του νέου τμήματος της Ε.Ο.3, στην περιοχή του ισόπεδου κόμβου αλλά και την κατασκευή των συνοδών έργων:

  • Εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού της οδού και των κόμβων
  • Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της οδού (εγκάρσια και διαμήκη τεχνικά έργα για την ομαλή απαγωγή των υδάτων, καθώς και κατάλληλες πλευρικές κατασκευές.
τα σημεία των παράπλευρων οδών

Η μελέτη του έργου συντάχτηκαν με ευθύνη του δήμου Τυρνάβου έχει πάρει την έγκριση του υπουργείου και μετά τη χθεσινή έγκριση του περιφερειακού συμβουλίου το έργο θα οδεύσει προς δημοπράτηση, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Π. Σαρχώσης

Μετά τη χθεσινή έγκριση του περιφερειακού συμβιυλίου που ανάβει το πράσινο φως για την κατασκευή του κόμβου ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Π. Σαρχώσης σημείωσε ότι κλείνει μία πληγή για την πόλη του Τυρνάβου, αφού πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να απεγκλωβίσει το κέντρο από σημαντικό κομμάτι της κυκλοφορίας δίνοντας προοπτικές μιας νέας ανάπτυξης.

Είναι ένα έργο πνοής που δίνει νέες προοπτικές στον Τύρναβο σημείωσε ο κ. Σαρχώσης επισημαίνοντας ότι ο επόμενος στόχος είναι η κατασκευή της περιφερειακής οδού που θα συνδέει την παλιά με τη νέα ε.ο. Λάρισας – Κοζάνης.

Ο Κ. Αγοραστός

Ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις θετικές εξελίξεις επισημαίνοντας ότι θα γίνει ένα σημαντικό έργο που θα εξασφαλίζει αυξημένη ασφάλεια για τους διερχόμενους οδηγούς αλλά και για τους κατοίκους του Τυρνάβου ενώ με τα παράπλευρα έργα θα γίνει μία ουσιαστική αναβάθμιση της περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ