ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σαφές μήνυμα του Απ. Καλογιάννη στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Δημαρά για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Την δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης για το σύνολο των θεμάτων της Λάρισας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του είχε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Δημαράς – συμμετείχε στην ημερίδα των «Οικολόγων Πράσινων» για την αγροτική εκπαίδευση που διεξήχθη στην «Αβερώφειο»

– στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Ωστόσο το θέμα που κυριάρχησε στην συνάντηση των δύο ανδρών ήταν η αρνητική στάση του δημάρχου Λαρισαίων έναντι του περιεχομένου του ανακοινωθέντος νομοσχεδίου για την συγχώνευση το ΤΕΙ και το Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο Απ. Καλογιάννης παρέθεσε σειρά επιχειρημάτων στον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας που καταδεικνύουν την απόσταση των προβλέψεων του νομοσχεδίου όχι μόνο τις απόψεις της πόλης αλλά και από όσα είχαν γίνει γνωστά κατά την συζήτηση επί το προσχεδίου του.

Ο κ. Καλογιάννης επανέλαβε ότι «θα υπερασπισθεί με κάθε πρόσφορο μέσο και σε όλα τα επίπεδα τις θέσεις της πόλης» ενώ και ο κ. Δημαράς διατύπωσε την διαφωνία του – την οποία έχει καταθέσει και στη Βουλή – αναφορικώς με τις προβλέψεις που αφορούν συνολικώς την στάση το Υπουργείου Παιδείας έναντι της τεχνικής εκπαίδευσης και της σύνδεσης της γνώσης με την ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος έδειξε ο υφυπουργός από την πρόοδο εκτέλεσης των έργων που εξελίσσονται στη Λάρισα σε σχέση με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με τον δήμαρχο Λαρισαίων να επισημαίνει αφενός ότι η πόλη μας είναι «η πρώτη στην οποία υλοποιείται το ΣΒΑΚ και μάλιστα στο κέντρο της» και αφετέρου ότι αυτό γίνεται «με πόρους του δήμου».

Ακόμη ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε τον κ. Δημαρά για την πορεία της ανακύκλωσης, την προώθηση με ίδιους πόρους «πράσινων σημείων» στην πόλη, για την χρηματοδότηση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, την προοπτική αξιοποίησης του βιοαερίου από την ΔΕΥΑΛ, η μελέτη βρίσκεται στο στάδιο δημοπράτησης, αλλά και τα έργα που πρόκειται να εξελιχθούν για το Α’ Αρχαίο Θέατρο της πόλης ώστε μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να καταστεί λειτουργικό, την πορεία απαλλοτρίωσης του τετραγώνου που βρίσκεται μπροστά από το θέατρο και για την επίτευξη της οποίας υπάρχουν δεσμευμένα χρήματα από το Πράσινο Ταμείο και σειρά άλλων θεμάτων που αφορούν την πόλη.

Παρόντες ήταν ακόμη ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Δ. Δεληγιάννης, ο διευθυντής του Γραφείου του υφυπουργού Δαμ. Ανδρέου και Αστ. Χλωρός από την οργάνωση των «Οικολόγων Πράσινων» στη Λάρισα.  Στο τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Λαρισαίων πρόσφερε στον κ. Δημαρά το λεύκωμα φωτογραφιών του Τ. Τλούπα για τη Λάρισα και τον τόμο για τα 8.000 χρόνια ιστορίας της πόλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ