ΑΝΑΨΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Κόντρες στο Περιφ. Συμβούλιο-Αύριο το θέμα και στο Δημ. Συμβούλιο Λάρισας

«Άναψε» η συζήτηση για την εκχώρηση ακινήτων του Δημοσίου αλλά και εκτάσεων και υποδομών που ανήκουν στους ΟΤΑ στο περίφημο πλέον Υπερταμείο, ενώ το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναμένεται δε αύριο Τρίτη να απασχολήσει και τη συνεδρίαση

του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

«Πρόκειται για πλήγμα στην εθνική αξιοπρέπεια το γεγονός πως παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις στη λίστα βρίσκονται μνημεία αλλά και υποδομές των ΟΤΑ», τόνισε στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ζητώντας μάλιστα ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο που να αποσαφηνίζει πλήρως την κατάσταση, αλλά και άμεση επιστροφή στους ΟΤΑ εκτάσεων και δομών που τους ανήκουν.

Στο πλευρό του τάχθηκε η πλειοψηφία των παρατάξεων, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν από την πλευρά της υφ. Εσωτερικών και περιφερειακής συμβούλου Μ. Χρυσοβελώνη, η οποία επέμεινε πως ο νόμος είναι σαφής όσον αφορά σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, εκτάσεις natura κλπ.

Εξάλλου το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και την αυριανή συνεδρίαση (2/10) του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, όπου και αναμένεται να γίνει σχετική ενημέρωση για τα ακίνητα ενδιαφέροντος του Δήμου Λαρισαίων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Υπερταμείου.

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ