ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΕΑ

Ανακοίνωση της διοίκησης του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού Λάρισας

Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται ικανή και αποτελεσματική στην εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών της Ε.Ε. και του κεφαλαίου επιχειρώντας να τσακίσει μία κατάκτηση που κερδήθηκε με σκληρούς αγώνες στο κλάδο μας και που αφορά τους μισούς περίπου εργαζόμενους.

Χέρι στα Β.Α.Ε. επιχειρεί να βάλει το κεφάλαιο όλα τα χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Το Γενάρη του 2018 ψήφισαν στο πολυνομοσχέδιο, μαζί με το χτύπημα της απεργίας, την ρητή κατάργηση από 1/3/2019 όλων των νόμων και των διατάξεων για τα Β.Α.Ε., την διαβόητη εναρμόνιση με ότι ισχύει στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική. Πουθενά στην Ε.Ε. δεν υπάρχει το ίδιο καθεστώς για τα Β.Α.Ε. Παρά τους αγώνες των εργαζομένων του κλάδου μας, με μπροστάρη το Συνδικάτο, όλο το προηγούμενο διάστημα ο χειρισμός από την κυβέρνηση της συγκρότησης και του πορίσματος της επιτροπής που σύστησε για το πετσόκομμα του αποδεικνύει πως είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει το στόχο της.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γιατί στα 3 χρόνια της διακυβέρνησης της:

  • Νομοθέτησε και έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση των Β.Α.Ε.
  • Εγκαταλείφθηκε η χρηματοδότηση υποδομών και μηχανημάτων, διογκώθηκαν οι ελλείψεις σε προσωπικό, γενικεύτηκαν οι ελαστικές μορφές εργασίας με αποτέλεσμα οι νεκροί και τσακισμένοι εργάτες να έχουν φτάσει σε θλιβερά επίπεδα.
  • Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την εφαρμογή της τσεκουρωμένης εργατικής νομοθεσίας είναι σε διάλυση, τα μέσα ατομικής προστασίας, οι γιατροί εργασίας και οι τεχνικοί ασφαλείας είναι άγνωστες λέξεις στα περισσότερα αμαξοστάσια.
  • Δεν υπάρχει ούτε μελέτη για τις επαγγελματικές ασθένειες και τους κινδύνους.
  • Σαν τα μανιτάρια ξεφύτρωσαν οι ιδιωτικοποιήσεις στη καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, το πράσινο.

Αφού λοιπόν πανηγύρισε την έξοδο από τα μνημόνια και την επιστροφή στην ανάπτυξη, έρχεται τώρα να καταργήσει τα Β.Α.Ε. κάνοντας ξεκάθαρο ότι εμείς οι εργαζόμενοι από όλα αυτά δεν θα έχουμε κανένα όφελος. Αντίθετα θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε από την τσέπη και με το αίμα μας, την ανάπτυξη προς όφελος των λίγων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να οργανώσουμε την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση, με μαζικές διαδικασίες να προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στο σύνολο των αντεργατικών πολιτικών της κυβέρνησης, για την μαχητική διεκδίκηση των δικών μας αναγκών.

Συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας για:

  • Καμιά περικοπή στα ΒΑΕ.
  • Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας και έβγαλαν  ειδικότητες από τα ΒΑΕ.
  • Κανένας συμψηφισμός προσωπικής διαφοράς και ανθυγιεινού επιδόματος.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ