ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ ΛΟΓΩ ΑΓΝΟΙΑΣ

Η απάντηση της δ.α. δήμου Κιλελέρ στον Ρ. Κομήτσα για την παραγγελία του ερωτηματολογίου

Για ακόμα μια φορά είμαστε στη δυσάρεστη θέση να απαντήσουμε μέσω του τύπου στις ανεδαφικές αιτιάσεις της παράταξης του τέως δημάρχου, και αποχωρούντα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ρ. Κομήτσα σχετικά με το ερωτηματολόγιο διερεύνησης απόψεων που παρήγγειλε ο Δήμος Κιλελέρ σε γνωστή πανελλαδικά εταιρεία.

Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι το ερωτηματολόγιο αφορά αποκλειστικά στην αξιολόγηση των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών από τους δημότες. Καμία ερώτηση του δεν έχει πολιτική χροιά. Του λόγου του αληθές θα επιβεβαιωθεί όταν θα δείτε τα ερωτήματα που θα τεθούν προς απάντηση στους συνδημότες μας. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι δεν είμαστε ο μοναδικός δήμος που έχει προβεί σε ανάλογες ενέργειες. Κι άλλοι δήμοι κάνουν χρήση αυτού τους χρήσιμου εργαλείου με σκοπό να βελτιώσουν τις συνθήκες καθημερινότητας των πολιτών τους.

Σχετικά με τη μομφή σας ότι ο δήμαρχος φοβάται να επισκεφθεί τα «εγκαταλελειμμένα χωριά» σας ενημερώνουμε ότι το έργο που έχει παραχθεί επί θητείας της δημοτικής αρχής δεν έχει προηγούμενο. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε, γιατί προφανώς το αγνοείτε, ότι αυτή τη στιγμή έχει δοθεί οριστικό τέλος στο πρόβλημα της υδροδότησης που ταλάνιζε τα χωριά του Δήμου μας για χρόνια (τρία έργα βρίσκονται σε εξέλιξη). Η υδροφόρα, για την οποία ήσασταν υπερήφανοι, έχει πλέον παροπλιστεί οριστικά και αμετάκλητα.  Σήμερα, εκτελούνται 6 έργα ΕΣΠΑ, έχει δημοπρατηθεί το έργο της αποχέτευσης – βιολογικού καθαρισμού της Νίκαιας, εντάχθηκαν και δημοπρατήθηκαν έργα μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας στον Πλατύκαμπο, το οποίο εξυπηρετεί μια μεγάλη ομάδα των συμπολιτών μας, συστήθηκε Επιτροπή που δίνει άμεσες λύσεις στο σοβαρό πρόβλημα της διακοπής της ηλεκτροδότησης αναξιοπαθούντων συνδημοτών μας, ο Πολιτιστικός Οργανισμός με τις εκδηλώσεις του, εκτός των άλλων προβάλλει τα τοπικά προϊόντα, οι Τοπικές Κοινότητες έχουν λόγο στη χάραξη της πολιτικής που τις αφορούν μέσα από τις διαρκείς συναντήσεις που πραγματοποιούνται με τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο προσωπικά, δημιουργήθηκε και λειτουργεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ( ΚΔΑΠ) για τη σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών κ.λπ. Αυτά είναι μερικά από τα έργα που οι πολίτες τα γνωρίζουν και τα πιστώνουν στη Δημοτική αρχή. Μόνο εσείς, δυστυχώς, τα αγνοείτε.

Ο δήμαρχος λοιπόν, δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται ούτε να ντρέπεται για το έργο του.

Τα ερωτήματα που τίθενται αμείλικτα είναι  εάν εσείς κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια όταν γνωρίζετε ότι λόγω της αβλεψίας και της ολιγωρίας  σας παραλίγο να στερηθούν οι πολίτες τα 2.340.000 ευρώ των ληξιπροθέσμων τα οποία εξασφαλίστηκαν ύστερα από δικές μας τάχιστες και αποτελεσματικές ενέργειες το Δεκέμβριο του 2014, τέσσερις μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας.

Εάν έχετε ήσυχη τη συνείδησή σας όταν γνωρίζετε ότι επί θητείας σας οι σχολικές επιτροπές είχαν σωρεύσει χρέος της τάξεως άνω των 170.000 Ευρώ το οποίο η παρούσα δημοτική αρχή κατάφερε να αποπληρώσει με συνετή διαχείριση παίρνοντας παράλληλα τα εύσημα τόσο των γονέων των παιδιών όσο και των διευθυντών των σχολικών μονάδων για τον υποδειγματικό τρόπο λειτουργίας τους.

Εάν μπορείτε  να κοιτάτε στα μάτια τους δημότες του Δήμου Κιλελέρ  όταν γνωρίζετε ότι η ΔΕΥΑΚ με το 1.100.000 Ευρώ που εξασφαλίσαμε ύστερα από στοχευμένες ενέργειες μπορεί πλέον να λειτουργεί εύρυθμα και απρόσκοπτα;

Αφήστε τα ευφυολογήματα  καφενειακού επιπέδου «Δήμαρχος κερνάει και Δήμαρχος πίνει»  και φροντίστε να ενημερωθείτε ότι ο Δήμος Κιλελέρ βαδίζει πλέον σε σύγχρονα πρότυπα διοίκησης τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με τα παρωχημένα και μικροπολιτικά πρότυπα που εσείς υπηρετούσατε.  Η εποχή της άμεσης πληροφορίας που διανύουμε, απαιτεί σύγχρονα εργαλεία αξιολόγησης και αυτοβελτίωσης-ανατροφοδότησης (feedback) των παρεχόμενων υπηρεσιών αναζητώντας  σχόλια, κρίσεις και προτάσεις των Δημοτών, με σκοπό μέσω της αμφίδρομης επικοινωνίας  την αναβάθμιση του παραγόμενου έργου, προς όφελος εντέλει του Πολίτη. Είναι επομένως  απαραίτητη η χρήση μέσων έρευνας που εφαρμόζονται κατά κόρον στον Ιδιωτικό, αλλά και στον Δημόσιο τομέα.   Όταν το κατανοήσετε, τότε ίσως να πάψετε να εκτίθεστε μέσω του τύπου με δημοσιεύματα τα οποία αφενός μεν αγγίζουν τα όρια της συκοφαντίας, αφετέρου δε αποκαλύπτουν την άγνοια σας περί του σύγχρονου τρόπου διοίκησης .

Σας πληροφορούμε τέλος, ότι δε θα ασχοληθούμε ξανά με το παρόν θέμα. Οι συμπολίτες έχουν και νου και κρίση…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ