ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ OPEN MALL ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προοπτικές που ανοίγει για την τοπική αγορά του Τυρνάβου η δημιουργία open mall είχαν σήμερα μέλη του τοπικού εμπορικού συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης του συλλόγου και πήραν μέρος σε ενημερωτική εκδήλωση στο Εμμανουήλειο πνευματικό Κέντρο.

Στους παρευρισκόμενους μίλησε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και πρόεδρος της Αναπτυξιακής του φορέα Δημήτρης Παπαλέξης ο οποίος αφού τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στα καταστήματα όσων πάρουν μέρος στο πρόγραμμα, ανέλυσε τις προοπτικές που ανοίγονται με τη δημιουργία ανοικτού εμπορικού κέντρου, σε μια αγορά όπως αυτή του Τυρνάβου. Στη διαδικασία ένταξης τοπικών επιχειρήσεων στο μέτρο στάθηκε το στέλεχος της Αναπτυξιακής Μέμος Παπαδημητρίου ζητώντας ενεργή συμμετοχή από όσο το δυνατόν περισσότερους εμπόρους και επαγγελματίες, ενώ ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Κ. Κουλώτσιος αναφέρθηκε στη στήριξη που θα παρέχει το ΤΕΕ στο τεχνικό κομμάτι σύνταξης και υλοποίησης της πρότασης.

Τη στήριξη της δημοτικής αρχής του Τυρνάβου στο όλο εγχείρημα εκδήλωσε για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης ο οποίος όπως τόνισε, στις μέχρι τώρα επαφές του με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου αλλά και μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας, έχει καταδειχθεί η βούληση του Δήμου Τυρνάβου να εμπλακεί στη δημιουργία open mall στον Τύρναβο.

Εξάλλου, όπως ανέφερε η Δημοτική Αρχή ήδη είναι στο τελικό στάδιο των αστικών αναπλάσεων στις δύο πόλεις του Τυρνάβου και του Αμπελώνα και, όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, αστικές αναπλάσεις και open mall είναι συνδυαστικές κινήσεις και αποσκοπούν στην ανάπτυξη της τοπικής εμπορικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΜπορικού Συλλόγου Τυρνάβου Κ. Πετμεζάς, δεν έκρυψε την ανησυχία του λόγω της μικρής συμμετοχής εμπόρων και επαγγελματιών στη συνάντηση, σημειώνοντας ότι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση των τοπικών επιχειρήσεων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην προχωρήσει η δημιουργία του ανοιχτού εμπορικού κέντρου, αφού απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 70 επαγγελματιών και εμπόρων για να μπορέσει να γίνει δεκτή και να χρηματοδοτηθεί η πρόταση, που σημειωτέον πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2018.

“Θα είναι μεγάλο πλήγμα για την τοπική αγορά να μην υλοποιήσουμε τη δράση, όταν Ελασσόνα και Λάρισα θα έχουν τα δικά τους Open Mall, σημείωσε ο κ. Πετμεζάς, επισημαίνοντας ότι αν δεν υπάρξουν τέτοιες ενέργειες θα συνεχιστεί η φυγή των καταναλωτών στις αγορές της Ελασσόνας και της Λάρισας.

Ο κ. Πετμεζάς σημείωσε κλείνοντας ότι η διοίκηση του συλλόγου θα επιχειρήσει να ενημερώσει από αύριο κιόλας πόρτα – πόρτα όλα τα μέλη για τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος ενώ ενημερωτικό υλικό υπάρχει ήδη στα γραφεία του συλλόγου.

Το paidis.com είχε γράψει για τη δημιουργία open mall, αναφέροντας πληροφορίες για το τί πρόκειται να γίνει. Για να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ πατήστε ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ