Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους Κοινωνικούς επιστήμονες του Δήμου Λαρισαίων

Η Διεύθυνση Πρόνοιας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α)  υλοποιούν πρόγραμμα επιμόρφωσης των Κοινωνικών Επιστημόνων που απασχολούνται στις Δομές κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων

αλλά και του Διοικητικού προσωπικού της Διεύθυνσης Πρόνοιας, με τίτλο “Η Δυναμική των Διαπροσωπικών Σχέσεων στον Εργασιακό Χώρο”.

Στόχος του προγράμματος είναι οι εργαζόμενοι να αποκομίσουν οφέλη που θα τους βοηθήσουν να αναγνωρίσουν την ανθρώπινη διάσταση ενός οργανισμού ψυχικής υγείας προσλαμβάνοντάς τον ως «όλον», ο οποίος απαρτίζεται από τα ίδια τα μέλη και τις εργασιακές τους σχέσεις αλλά και να αντιληφθούν τη δημιουργικότητα ως απάντηση στην αλλαγή, συνδεδεμένη με την ανάγκη για προσωπική ανάπτυξη, αναζήτηση γνώσης και την επιθυμία για άμιλλα.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης συνολικά περιλαμβάνει τέσσερα βιωματικά εργαστήρια των υπαλλήλων (επιστημονικών και διοικητικών) που υπάγονται στη Διεύθυνση Πρόνοιας, με έναρξη τον Οκτώβριο του 2018 και ολοκλήρωση τον Ιανουάριο του 2019. Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η κα. Αθηνά Μαρούδα – Χατζούλη, Ph.D, Επικ. Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ, ΕΚΠΑ, Ψυχολόγος, Ομαδική Αναλύτρια, Επόπτρια & Εκπαιδεύτρια – Αναλύτρια της Ε.Ε.Α.Ο.&Ο.Ψ. Η εκπαιδευτική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ